Jandarmii doljeni, la ceasul bilanţului

0
91

În prezenţa reprezentanţilor administraţiei publice locale şi judeţene, dar şi ai structurilor cu care au colaborat de-a lungul anului trecut, jandarmii celor două unităţi din Craiova, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, au făcut, luni, analiza activităţilor desfăşurate pe parcursul lui 2015. Pe lângă prezentarea cifrelor şi a mesajelor oficialităţilor, festivitatea a inclus şi un moment emoţionant, mai exact sărbătorirea zilei de naştere a generalului de brigadă în retragere Titu Stoicheci, la împlinirea venerabilei vârste de 105 ani.

Luni, 11 ianuarie, la sediul celor două unităţi de jandarmi din Craiova a avut loc şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă (GJMb) Craiova, în anul 2015. Activitatea s-a desfăşurat în prezenţa primului adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, a reprezentanţilor administraţiei publice locale şi judeţene, precum şi a şefilor structurilor cu care cele două unităţi de jandarmi colaborează.

După prezentarea materialelor de bilanţ de către comandanţii celor două unităţi de jandarmi, gl. bg. dr. Constantin Florea – IJJ Dolj şi gl. bg. Marin Andreiana – GJMb Craiova, participanţii la activitate au adresat mesaje jandarmilor doljeni prin care au reliefat aprecierea privind rezultatele obţinute în perioada analizată. Obiectivul celor două unităţi, în anul 2015, l-a constituit îndeplinirea misiunilor specifice date în competenţă, în condiţiile utilizării efectivelor şi mijloacelor într-un raport optim cost-eficienţă şi asigurării intervenţiei operative în sprijinul comunităţilor locale.

Asigurarea ordinii publice, ca misiune fundamentală a Jandarmeriei Române, a presupus eforturi deosebite din partea personalului celor două unităţi în scopul asigurării unui climat de ordine şi linişte publică în zona de responsabilitate teritorială. Astfel, în contextul unui an marcat de multiple evenimente sportive, cultural-artistice, de natură sindicală, jandarmii doljeni au fost la datorie, reuşind, împreună cu celelalte structuri din cadrul M.A.I., să asigure condiţiile necesare desfăşurării în deplină siguranţă a vieţii publice în judeţul Dolj şi la nivelul celorlalte 6 judeţe din sudul ţării.

Activitatea de bilanţ s-a finalizat cu un moment emoţionant: sărbătorirea zilei de naştere a generalului de brigadă în retragere Titu Stoicheci, la împlinirea venerabilei vârste de 105 ani. Cu această ocazie, toţi participanţii, alături de membri de familie, au rememorat unele evenimente descrise cu acuitate şi condescendenţă de venerabilul jandarm veteran de război.

La acest moment aniversar deosebit, reprezentanţii autorităţilor publice locale, prim adjunctul inspectorului general şi şeful Statului Major al Jandarmeriei Române şi comandanţii celor două unităţi de jandarmi, au oferit însemne ale recunoştinţei pentru activitatea militară şi profesională a domnului general de brigadă în retragere Titu Stoicheci. Odată cu înmânarea însemnelor de onoare pentru meritele obţinute în instituţia ,,Oamenilor de Arme” şi a tortului aniversar, jandarmii doljeni şi toţi invitaţii la această activitate au ţinut să-i transmită bravului jandarm, urări de sănătate şi multe bucurii alături de cei dragi sufletului.