CSU anunţă două transferuri înainte de reunire

0
94

Jucătorii Iaşiului, Avrămia şi Herghelegiu, au semnat pentru gruparea din Bănie, care astăzi strânge rândurile pentru a pregăti cea mai importantă parte a sezonului

Avrămia, în duel cu Rusescu

Vacanţa s-a încheiat pentru liderul seriei a doua a ligii secunde. Încă de aseară, Ovidiu Stângă şi-a adunat staff-ul şi jucătorii la hotelul Jiul pentru o cină cu scop organizator, iar astăzi este programată deja prima şedinţă de pregătire din 2014. Miercuri, alb-albaştrii vor efectua vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi, iar vor pleca în primul stagiu de pregătire din Antalya. Acesta va dura până pe 26 ianuarie şi va fi dedicat cu preponderenţă pregătirii fizice, dar va include şi două partide de verificare, pe 22 şi 25 ianuarie. Cel de-al doilea cantonament al acestei ierni se va desfăşura tot în Turcia, în perioada 3-15 februarie. În acest stagiu, alb-albaştrii au programate patru partide amicale, pe 5, 8, 11 şi 14 februarie. La revenirea din Turcia, Universitatea Craiova se va pregăti pe plan local pentru cea de-a doua parte a sezonului, care cuprinde restul de 9 meciuri rămase din tur şi eventualul play-off. CS Universitatea i-a transferat în iarna aceasta pe Andrei Ivan, un junior de 17 de ani de la Sporting Piteşti şi l-a reactivat pe Dacian Varga, care a urmat traseul lui Ferfelea şi Curelea, din Regie în Bănie. De asemenea, macedoneanul Tome Kitanovski, fundaş dreapta, de la Pelitser Bitola, este ca şi transferat în Bănie.

Avrămia şi Herghelegiu au contracte valabile de la 1 iulie

Andrei Herghelegiu

Cu o zi înaintea reunirii oficiale, gruparea din Bănie a mai anunţat două transferuri. Unele preconizate încă din vara trecută, dar care au efect abia în vara viitoare. Ieşenii Adrian Avrămia şi Andrei Herghelegiu erau monitorizaţi de craioveni de la începutul proiectului CSU, ţinând cont că sunt impresariaţi de Ioan Codoban, dar şi pentru că urmau să intre în ultimele şase luni de contract cu echipa din Copou. Florin Prunea a încercat să prelungească înţelegerile cu cei doi internaţionali de tineret, care însă au refuzat şi s-au orientat spre Bănie. La CSU vor veni din postură de jucători liberi de contract, contractele sunt valabile începând cu 1 iulie 2014, însă oficialii craioveni afirmă că vor încerca să-i aducă la Craiova cât mai curând. Adrian Avrămia este născut la Fălticeni, împlineşte 22 de ani la finalul acestei luni şi este internaţional de tineret, trecându-şi în CV şi selecţii la naţionala under 19, cu care a participat la turneul final al CE, organizat în România, în 2011. Cotat de transfermarkt la 125.000 de euro, Avrămia (1,90 metri) a jucat ultimul meci pentru naţionala de tineret în octombrie, la victoria cu 1-0 din Irlanda a echipei lui Bogdan Stelea. Andrei Herghelegiu va împlini în martie 22 de ani, are 1,81 metri, este atacant şi a marcat 12 goluri în 82 de meciuri pentru CSMS Iaşi, 3 dintre reuşite înregistrate în actualul sezon, în meciurile cu Rapid, Dunărea Galaţi şi Gloria Buzău. Anul trecut a punctat în premieră şi în Liga I, în egalul Iaşiului la CFR Cluj, scor 2-2. Este cotat la 200.000 de euro şi a acumulat şi el patru selecţii în naţionala de tineret a României.