Spiriduşii Moşului sunt …fotbalişti!

0
344

Crăciunul înseamnă magie. Înseamnă credinţă, bucurie şi speranţă. Înseamnă altruism, empatie, compasiune şi grijă pentru aproapele nostru.

Animaţi de aceste gânduri, dar şi de convingerea că generozitatea este o lecţie preţioasă, pe care copiii trebuie să o deprindă cât mai devreme, reprezentanţii Academiei de Fotbal ”Gică Popescu” şi ai Asociaţiei Sportive F.E.F.S. Junior Craiova – pepiniere craiovene de talente în materie de fotbal – au pus la cale o iniţiativă demnă de replicat de cât mai mulţi dintre noi.

Astfel, domnii profesori Paul Răducan (preşedintele Academiei de Fotbal ”Gică Popescu”), Bogdan Budescu şi Alin Dina (F.E.F.S. Junior) au organizat o acţiune comună de colectare de haine, jucării, rechizite, fructe şi dulciuri pentru copiii din mediul rural, la care părinţii copiilor înscrişi în grupele de antrenament ale celor două cluburi de fotbal partenere au răspuns cu mare promptitudine, pregătind numeroase pachete cu donaţii.

Astăzi, 11 decembrie, inimosul grup alcătuit din domnii profesori, micii fotbalişti şi părinţii acestora, s-au deplasat la Școala cu clasele I-VIII din comuna Pleşoi, judeţul Dolj, unde micuţii beneficiari ai pachetelor  – copiii înscrişi la grădiniţă şi în ciclul primar – îşi aşteptau, emoţionaţi, oaspeţii. În semn de recunoştinţă, gazdele au pregătit chiar şi un mic spectacol cu temă de Crăciun, la final, copiii cântând, împreună  ”Moş Crăciun cu plete dalbe”. ”Vă mulţumim pentru primirea pe care ne-aţi făcut-o şi pentru educaţia pe care o oferiţi acestor copii frumoşi, cuminţi şi sănătoşi”, s-a adresat domnul profesor Paul Răducan doamnei director al şcolii din Pleşoi, Elena Giurcă, dăruindu-i o minge cu autograful marelui fotbalist Gică Popescu şi un fanion cu însemnele academiei. Domnul profesor Bogdan Budescu, a adăugat: ”Este o zi importantă pentru noi, întrucât resimţim emoţia de a putea face o bucurie acestor copii minunaţi şi de a le da ocazia copiilor noştri să înveţe să dăruiască, să fie alături de semenii lor”.

O altă serie de pachete va ajunge mâine, 12 decembrie, la şcoala primară din satul Valea Lungului.

Copiii au nevoie să fie educaţi prin intermediul şcolii, al sportului, dar şi prin modele de comportament reale, concrete, prin care se deprind valori fundamentale: generozitatea, umanitatea, respectul, iubirea de semeni.

MIHAELA PÂRVU