Sărbători de iarnă celebrate în franceză, la Craiova

0
406

Elevii din clasele I-VIII vor participa, în perioada 14-16 decembrie, la un Festival-concurs destinat sărbătorilor de iarnă, susţinut de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, cu trei secţiuni distincte. Este vorba despre o manifestare dedicată francofoniei, cu două locuri de desfăşurare a acţiunii.

Cum am intrat deja în febra sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, prin Catedra de Limba franceză, organizează un Festival-concurs, cu tema „Noel – dans le monde francophone!”, destinat tuturor elevilor din clasele I-VIII. «Se doreşte o cunoaştere a obiceiurilor şi tradiţiilor de Crăciun din lumea francofonă, fiind promovate dialogul intercultural şi dezvoltarea capacităţilor de exprimare în limba franceză.

Manifestările vor avea loc în perioada 14-16 decembrie, în două locuri: la Colegiul Tehnic Energetic Craiova (pentru interpretare vocale şi schetch – 14-16 decembrie), şi la Biblioteca Franceză „Omnia” (vernisajul expoziţiei de creaţie plastică – 15-16 decembrie). Al treilea segment este reprezentat de o sesiune de creaţie literară – „Raconte moi Noel francophone”, unde pot fi prezentate texte narative sau poezie.

Juriul care va examina lucrările va fi compus din profesori provenind atât din mediul universitar, cât şi din cel preuniversitar», a declarat prof. Adriana Sălceanu (foto), inspector de Limba franceză, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.