Elevii de la Liceul „Traian Vuia” învaţă ecologia prin metode moderne

0
969

Ieri, Liceul „Traian Vuia” a fost gazda unui eveniment important – inaugurarea unui centru IT, cu finanţare europeană, în cadrul proiectului „ECO – Educaţie pentru mediu sănătos”, la care au participat şapte instituţii: Asociaţia „Dominou” Craiova, „Eurointegra NGO – Bulgaria”, Liceul „Traian Vuia” Craiova, Liceul  Tehnologic„Horia Vintilă” Segarcea, Şcoala Gimnazială din Ciocăneşti (judeţul Călăraşi), Association for Animal Rights Protection din municipul Ruse (Bulgaria) şi Primăria oraşului Silistra (Bulgaria). Elevii instituţiei de învăţământ preuniversitar au la dispoziţie 25 de calculatoare de ultimă generaţie şi un mobilier adecvat, astfel încât să fie acoperite toate cerinţele unui învăţământ modern.

Peste 300 de elevi din Liceul „Traian Vuia” sunt conectaţi la un sistem informatic integrat, în cadrul unui proiect transfrontalier România – Bulgaria, destinat pregătirii ecologice a tinerilor, la fel ca şi colegii lor din celelalte instituţii de învăţământ partenere. „Este încă un succes pentru noi, învăţământul din Dolj”, a precizat prof. Ani Drăghici, inspector pentru programe comunitate şi integrare europeană, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. La rândul său, prof. Mihai Harosa, director al Liceului „Traian Vuia”, a spus că este mândru de rezultatele obţinute, „cu atât mai mult cu cât am participat la cel de-al doilea program de dezvoltare europeană, iar efectele sunt vizibile”.

Discuţii libere despre ecologie

Ieri , inaugurarea a fost făcută de prof. Lavinia Elena Craioveanu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. „Sunt bucuroasă să mă aflu în această instituţie de învăţământ preuniversitar. Ştiu că este vorba despre un proiect în valoare de 57.000 de euro, sunt 25 de calculatoare noi, puse la dispoziţia elevilor, pe care pot învăţa, conform proiectului, despre ecologie, prin cele 12 lecţii prinse în program şi chiar aş dori să văd percepţia tinerilor”, a spus Lavinia Craioveanu. S-a deschis foarte uşor dialogul, copiii fiind foarte deschişi unei discuţii dezinhibate, unul dintre ei, Simion Cătălin,  fiind cel care a spart gheaţa. „Mă bucur că am făcut parte din acest proiect. Am fost împreună cu alţi colegi de-ai mei şi într-o excursie la Constanţa, unde am vizitat locuri de care doar auzisem. Am învăţat foarte multe despre ceea ce înseamnă ecologia şi ne dăm seama că nu mai trebuie să fie o poluare foarte mare, să fie reciclate deşeurile şi să nu se mai taie pădurile”, a spus cu cuvintele lui şi aşa cum a perceput metoda educaţională din care face parte.