Colonelul Sanders are un nou secret: KFC a descoperit manuscrisul nepublicat “autobiografie culinară”

0
767

Documentul a fost scris acum patru decenii şi ulterior a fost găsit în Depozitul de Arhive din Louisville. Autobiografia dezvăluie lecţiile de viaţă ale Colonelului şi o colecţie a reţelor sale preferate strânse pe întregul parcurs al vieţii sale. Compania KFC a anunţat recent că s-a descoperit manuscrisul nepublicat “autobiografie culinară” a fondatorului KFC, Colonelul Harland Sanders. Manuscriul nedescoperit a rămas în depozitul de arhive al companiei timp de 40 de ani. Autobiografia originală oferă o privire autentică asupra vieţii legendarului antreprenor al lumii şi se bazează pe pasiuniea sa pentru mâncare, pe efortul depus şi pe importanţa pe care o are mâncarea preparată în stil tradiţional. În acest manuscris, Colonelul împărtăşeşte amintiri personale şi perspective, lecţii de viaţă, anecdote şi poveşti despre familie, afacere, efortul depus, clienţi şi francize şi, cel mai important, câteva dintre reţetele sale preferate. Iată un extras din primul capitol al manuscrisului: “Acesta este un nou tip de carte. Din câte ştiu, nu a fost scrisă nicio altă carte la fel până acum. Este povestea vieţii unui om şi povestea mâncării pe care a gătit-o. O carte despre mâncarea care îmi place, munca pe care am depus-o şi modul în care ambele au ajuns să însemne acelaşi lucru. O să povestesc despre modul în care am crescut şi, în acelaşi timp, o să aflaţi cum puteţi prepara şi voi mâncarea cu care eu am crescut. Cuprind în aceste pagini povestea Americii tradiţionale şi a artei culinare a acelor vremuri înainte ca acestea să fie uitate. Am fost un băiat crescut la ţară şi m-am îndreptat către gătitul tradiţional. Pentru mine, reţetele mele sunt nepreţuite.

Secretele bucătăriei l-au însoţit pe parcursul întregii sale vieţi

Colonelul a învăţat să gătească mâncăruri tradiţionale încă de la o vârstă fragedă, de la masa sa, iar secretele bucătăriei l-au însoţit pe parcursul întregii sale vieţi.  În manuscrisul „autobiografie culinară”, Colonelul împărtăşeşte pentru prima dată colecţia reţetelor sale preferate, reţete pe care le-a adunat şi perfecţionat de-alungul vieţii. Manuscrisul  include chiar şi prima reţetă a Colonelului pentru pâine albă, reţetăal cărei maiestru este încă de la 7 ani. În paginile sale, Colonelul include o varietate de feluri de mâncare pentru micul dejun, prânz şi cină, alături de diverse reţete pentru a prepara biscuiţi, clătite, omlete, plăcinte şi multe altele. Unul dintre obiectivele sale pentru manuscrisul nepublicat a fost să ofere lecţii practice pentru gătit. „Am descoperit un nou secret al Colonelului şi vrem să-l împărtăşim cu milioanele de fani KFC din întreaga lume.”, declară Roger Eaton, director executiv al companiei KFC. Înţeleptul Colonel Sanders a fost bucătar de-alungul vieţii şi sfaturile sale sunt la fel de puternice şi de relevante în zilele noastre la fel cum erau acum 40 de ani. De-alungul timpului, Colonelul a fost recunoscut pentru prepararea mâncărurilor tradiţionale, pentru inventarea diverselor reţete şi pentru împărtăşirea puternicelor sale convingeri prietenilor şi familiei.  Acesta este motivul pentru care suntem onoraţi să anunţăm publicarea manuscrisului „autobiografie culinară” în cursul anului viitor. Semnificaţia istorică a datei de 11-11-11 a părut cea mai potrivită pentru a ne reaminti de Reţeta Originală a Colonelului din 11 ierburi şi condimente”, a adăugat Eaton.  La vârsta de 65 de ani, Colonelul Sanders a transformat un ajutor social de 105$ într-un imperiu global al preparatelor din carne de pui şi, până la moartea sa, la vârsta de 90 de ani, a străbătut 250 000 de mile pe an vizitând restaurantele KFC din toată lumea. Manuscrisul original pentru „autobiografie culinară” a fost descoperit din întâmplare de un vechi angajat al companiei care imediat a realizat valoarea şi importanţa descoperirii. Compania este de părere că dacă manuscrisul nu ar fi fost găsit de cineva care să-i cunoască semnificaţia, cel mai probabil ar fi rămas nedescoperit mulţi ani de acum înainte.

Reţeta Originală a celor 11 ierburi

Manuscrisul original al „autobiografiei culinară” a fost pus în seiful KFC, alături de Reţeta Originală a celor 11 ierburi a Colonelul Sanders. Seiful digital FireKing, construit special pentru KFC şi modernizat în 2009, protejează secretele KFC. Acesta cântăreşte mai mult de 350 kg şi are o uşă de oţel de 1,25 cm grosime. Seiful computerizat are de asemenea un sistem dublu de deschidere care necesită o cheie specială şi un cod numeric personal (PIN). O alarmă silenţioasă incorporată şi un lacăt temporalizat oferă o protecţie în plus care alertează echipa de securitate asupra oricărei încercări de a pătrunde în seif şi permite accesul doar în timpul unor perioade prestabilite. Seiful se află în permanenţă într-un circuit închis de monitorizare.