Începe Săptămâna Educaţiei Permanente

0
365

Sub egida Primăriei şi Consiliului Local Municipal Craiova, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează, în perioada 12-16 noiembrie 2018, Săptămâna Educaţiei Permanente Festivalul Şanselor Tale. Această a XIX-a ediție se desfășoară, sub sloganul „Celebrăm România”, împreună cu aproape 30 de colaboratori, din Craiova și județul Dolj îndeosebi instituții de învățământ, din localitățile Bechet, Podari și Coțofenii din Față.

Programul include o mulțime și o diversitate de activități, majoritatea având ca temă Centenarul Marii Uniri. Așa sunt dezbateri, mese rotunde, conferințe, șezători literare, ateliere de lucru, expoziții tematice (de carte, de fotografii, de pictură, de colaje ș.a.), concursuri (sportive, de eseuri, de desene ș.a.), vizite, momente artistice (de dansuri populare, de muzică folk ș.a.), workshop-uri, vizionări de filme documentare etc. În toată această perioadă, la sediul Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, din strada „Traian Demetrescu” nr. 31, vor fi deschise expozițiile „Iubim România” cu obiecte de artizanat, costume populare, obiecte handmade confecționate de tineri privați de libertate din cadrul Centrului de Detenție Craiova, și „Formă și culoare” cu tablouri realizate de persoane private de libertate din Penitenciarul Craiova.

Săptămâna Educaţiei Permanente – Festivalul Şanselor Tale îşi propune promovarea unui parteneriat activ între furnizorii de diverse servicii educaţionale din aria guvernamentală şi nonguvernamentală, scopul său fiind de a face cunoscut conceptul oficial de „învăţare pe tot parcursul vieţii”. Evenimentul este brand prin decizia nr. 244136 emisă de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) şi înregistrată cu nr. 1045939/19/09/2007, iar promotor la nivel naţional este Asociaţia „Euroed”.