Curs de măiestrie pentru clarinet, cu maestrul Dan Avramovici

0
154

Începând de astăzi, pe parcursul a patru zile, Centrul Cultural Craiova găzduiește un curs de măiestrie pentru clarinet susținut de maestrul Dan Avramovici, de la Filarmonica „George Enescu” din București. La curs participă elevi și studenți din mai multe orașe din țară, ca și din străinătate, împreună cu care vor fi abordate aspecte privind sonoritatea instrumentului, ritmica, intonația, tehnica instrumentală, interpretarea și stilistica muzicală.

Dan Avramovici s-a născut pe 13 septembrie 1964, la București. A studiat la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu”, absolvind în 1986. Între 1986 și 1990 a fost membru al orchestrelor filarmonicelor din Craiova și Ploiești, apoi a devenit solo clarinetist la Filarmonica „George Enescu”. A fondat Trio Aperto împreună cu Dolores Chelariu și Ladislau Csendes, cu care a susținut numeroase concerte în cadrul festivalurilor naționale și internaționale.

Centrul Cultural Craiova este o asociație culturală înființată de curând, cu sediul în Craiova, strada „Nicolae Iorga” nr. 80, ce are ca scop promovarea și susținerea tinerelor talente. Potrivit președintelui Bogdan Uță, solist instrumentist la Filarmonica „Oltenia”, asociația „intenționează să acorde multă atenție proiectelor și manifestărilor culturale, benefice în dezvoltarea vieții artistice a orașului nostru”. De interes se bucură deja atelierele de creație muzicală (pian, vioară, clarinet, saxofon, chitară, canto etc.) și atelierele de creație în arte plastice și vizuale (pictură, origami, reciclare, unconventional și materiale textile).