Actorul Claudiu Bleonț, premiat la Festivalul de Teatru de la Pitești

0
434

În perioada 3-11 noiembrie 2018 s-a desfăşurat la Piteşti cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio şi Forme noi, organizat de Teatrul „Alexandru Davila”. Dintre spectacolele invitate a făcut parte şi „Autorul” de Tim Crouch, realizat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, în regia lui Bobi Pricop.

Potrivit unui comunicat de presă al Naționalului craiovean, Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost atribuit de juriu reprezentaţiei „Orchestra Titanic” de Hristo Boicev, de la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, regizorului acestui spectacol, Felix Alexa, şi scenografei Andrada Chiriac, fiindu-le atribuite Premiul pentru regie şi respectiv Premiul pentru scenografie.

Premiul pentru cel mai bun actor a fost acordat ex-aequo lui Claudiu Bleonţ, pentru rolurile Harry din piesa „Orchestra Titanic” de la Naţionalul bucureştean şi Tim din piesa „Autorul” de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, şi lui Richard Bovnoczki, pentru rolul Doko din „Orchestra Titanic”. Din spectacolul Naţionalului craiovean au mai făcut parte actorii Ioana Manciu, Vlad Drăgulescu şi Vlad Udrescu.