Profesorul Iulian Chifu a fost decorat de Ambasada Republicii Moldova

0
72

chifuIeri, într-un cadru festiv, în prezenţa mai multor jurnalişti români de pe ambele maluri ale Prutului, la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti, a avut loc festivitatea de decorare a  distinsului profesor Iulian Chifu,  pentru activitatea derulată în sprijinirea elaborării Strategiei de Securitate a Republicii Moldova.

           „Onorat ca, după ce am fost prins în lista europeană de persoane interzise în Federaţia Rusă, ca măsură de retorsiune pentru sancţiunile europene destinate celor implicaţi în anexarea Crimeii, să fiu decorat de către Republica Moldova în timpul preşedintelui Nicolae Timofti”, a scris profesorul Iulian Chifu, pe pagina sa de facebook, înainte de festivitate.

         Iulian Chifu este preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning Bucureşti. Este profesor la SNSPA Bucureşti, specializat în Analiza de Conflict, Decizie în Criză, reconstructive post-conflict, studii prospective. A fost consilier al preşedintelui României pentru Afaceri Strategice, Securitate şi Politică Externă între septembrie 2011 şi 21 decembrie 2014.