Containerele “clopot” împânzesc Craiova

0
38

Se extinde sistemul de colectare selectivă a deşeurilor. Alte 114 recipiente destinate colectării deşeurilor vor fi montate, în această săptămână, în toate cartierele Craiovei. 

Craiovenii sunt invitaţi să sorteze deşeurile pe trei fluxuri: plastic şi metal în containerul galben, hârtie-carton în containerul albastru şi sticlă în containerul verde. Recipientele sunt puse la dispoziţie în mod gratuit de societatea “Eco-Rom Ambalaje” SA, cu care autorităţile locale au încheiat un protocol de colaborare, în 2011. Iniţial au fost stabilite 62 de locaţii, în care au fost amplasate 135 de recipiente tip iglu, dar, între timp, numărul a fost suplimentat, asigurându-se recipienţi pentru alte 26 de zone. “Astăzi se va încheia montarea celor 114 recipiente noi şi suntem convinşi că, astfel, cantitatea de materiale reciclabile colectată de la populaţie va creşte”, a spus Ionel Petre, administrator SC Salubritate Craiova SRL.

Recipientele vor ajunge în toate cartierele

Recipientele vor fi montate în mai toate cartierele oraşului: pe strada “Caracal” – la Spitalul Militar (Giratoriu-market); la stadionul “Electro” (vizavi bl. 56 – staţie RAT); ANL – Staţie Parc (PT 697); Medicina Veche (strada “Unirii”, pe colţ); în cartierul “1 Mai” (strada “Dimitrie Gerota” – bl. K11), cartierul “Craioviţa Nouă” (bulevardul “Oltenia”, bl. 40B2) etc. În cursul anului 2011, lucrătorii SC Salubritate Craiova SRL au colectat, de la aceste puncte, 35 de tone de hârtie şi carton şi 30,4 tone de ambalaje din plastic. În primele opt luni ale anului 2012 au fost colectate 72,7 tone de hârtie şi carton şi 13,19 tone de plastic.

Eco-Rom Ambalaje este o organizaţie înfiinţată în anul 2003 de un grup de companii care activează pe piaţa naţională, în scopul implementării în România a sistemului european de management al deşeurilor. Sistemul, denumit „Punctul Verde”, a fost considerat o soluţie eficientă pentru îndeplinirea obligaţiei de valorificare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje, obligaţie ce revine, prin lege, producătorilor şi importatorilor de produse ambalate.