Alb-albaştrii au spart gheaţa, în canicula de la Călăraşi

0
196

Dunărea Călărași – Universitatea Craiova 1-3

Au marcat: Mediop 64 / Fedele 45, Mitriţă 53 – pen., 73.

Stadion: „Ion Comşa”

Dunărea Călărași: Straton 6 – Gligorov 4, Dobrosavlevici 4, Șandru 4, Mendy 6 – Simion 5, Monroy 4 (58 L. Marinescu) 5, C. Pușcaș  6 – Kouakou 5 (58 V. Munteanu) 6, Kanda 4 (78 Şeroni), Mediop 7. Antrenor: Dan Alexa. Rezerve neutilizate: Lungu – Buzan, Honciu, V. Alexandru.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Donkor 7 (82 R. Popa), Kelic 5, Briceag 6 – Martic 7, Mateiu 6, Fedele 8 (86 Tiago Ferreira), Bancu 8 – Cicâldău 7, Burlacu 6 (77 Baicu), Mitriţă 8. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – Gardoș, Borța, Markovic.

Arbitru: Ovidiu Hațegan 7. Asistenți: Octavian Șovre 7, Sebastian Gheorghe 7.

 

Universitatea Craiova a obţinut primul succes al sezonului, pe terenul nou-promovatei Dunărea Călăraşi

 

Între duelurile din Europa League cu Poulsen, Forsberg şi Kampl, Craiova s-a întâlnit cu Şandru, Puşcaş şi Simion, la Călăraşi, la o oră la neindicată nici pentru plajă. Fără victorie în acest sezon, după 5 meciuri în 3 competiţii, Mangia a schimbat din nou primul 11, în care tripleta defensivă a fost inedită, elveţianul Fedele a apărut în premieră titular la mijloc, iar Cicâldău a fost avansat pe post de „9 fals”, încadrat de Burlacu şi Mitriţă. Nou-promovata lui Alexa era neînvinsă, chiar dacă se confruntase cu ultimele două campioane ale României, iar „Chirurgul” a trimis contra Craiovei o tripletă de culoare, menită să suprindă defensiva deloc omogenă a oltenilor.

În prima repriză, fiecare pauză de hidratare a fost urmată de fază de gol. După prima întrerupere, cursa lui Mendy a părut periculoasă, dar a eşuat într-un corner, datorită ieşirii eficiente a lui Pigliacelli. În urma celei de-a doua pauze, Craiova putea marca prin Bancu şi Mitriţă, dar primul a reluat în transversală, iar al doilea n-a speculat mingea revenită în careu. Când ritmul se moleşise definitiv, spre final de repriză, Matteo Fedele s-a plictisit să tot paseze spre benzi şi s-a lăsat pe o minge la 35 de metri de poartă, iar Straton a văzut-o abia când a scuturat plasa, în zona vinclului. La primul meci în Liga I, elveţianul a propus reuşita etapei, un gol pe care oltenii nu-l mai văzuseră de pe vremea lui Brandan.

Jocul s-a deschis după pauză, iar Cicâldău a fost imprecis la două mingi din care putea scoate măcar un gol. A obţinut însă un penalty, la următoarea fază, la care Straton a ajuns târziu şi a mai prins doar un picior al decarului oltean. Mitriţă n-a executat ideal penalty-ul dar mingea, atinsă şi de Straton a ajuns în poartă pentru 0-2. Gazdele au ieşit la joc şi au redus din handicap, la o fază în care Pigliacelli a fost bombardat de atacanţii adverşi, iar Kelic i-a oferit assist-ul lui Mediop. Trupa lui Alexa a prins curaj şi a insistat pe fazele fixe, din care putea egala, prin acelaşi Mediop, la o reluare din careul mic. Tentativa de revenire a gazdelor a fost bruiată însă de acelaşi Mitriţă, tot dintr-o fază fixă, o lovitură liberă de la 20 de metri, la care devierea zidului a fost decisivă, înşelându-l pe Straton. Gazdele n-au fost capabile de un forcing pe final şi tot Mitriţă putea marca de două ori în prelungiri, însă Straton a păstrat în limitele decenţei diferenţa de scor. Craiova obţine prima victorie a sezonului şi are măcar un moral bun înainte de returul cu Leipzig, fiindcă şansele de calificare sunt numai teoretice.