„Summer Books & Water Library”

0
99

Summer 2Vineri, 11 august, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” a inaugurat proiectul „Summer Books & Water Library”, o iniţiativă prin care craiovenii şi toţi cei care vor alege Water Park-ul din Craiova pentru activităţi recreative vor dispune de posibilitatea de a consulta şi lectura cărţi în aer liber. Deschiderea  oficială a complexului acvatic, sâmbătă, 12 august, coincide cu inaugurarea celui mai nou şi inedit spaţiu de lectură din localitate.

Se spune că prietenii se aleg. La fel se întâmplă şi cu cărţile. În vara anului 2012, într-o încercare inedită, dovedită la scurt timp reuşită, de a scoate cărţile din bibliotecă şi de a le aduce mai aproape de cetăţeni, în spaţii publice intens circulate, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” lansa proiectul Biblioteca Stradală. Mai multe zone din oraşul nostru, între care English Parc şi Piaţa Mihai Viteazu, au fost dotate cu rafturi cu cărţi acoperind multiple categorii de vârstă şi interese. Proiectul bibliotecii a fost unul de succes, o dovadă în acest sens fiind tocmai numărul mare de craioveni care au găsit o mare satisfacţie în lectura în aer liber şi care, luând cărţi de pe rafturi sau aducând altele în schimbul celor luate, s-au transformat în ambasadori ai bibliotecii şi ai lecturii în general.  Mediatizat şi cunoscut la nivel naţional, proiectul Bibliotecii Stradale a fost inclus în rândul celor mai bune campanii de marketing în anul 2014 şi, la fel de important, a netezit calea deschiderii de noi biblioteci în spaţii dintre cele mai diverse.

Summer 1Aşa se face că, în  anul 2015, trenurile Hyperion şi Aeroportul Internaţional Craiova, au fost dotate cu rafturi cu cărţi, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” inaugurând cu această ocazie alte câteva mici spaţii de lectură. Cele câteva mii de cărţi transportate spre noile “destinaţii” au schimbat nu doar decorul noilor gazde, ci au contribuit la stabilirea unei atmosfere relaxante, plăcute şi animate de care s-au bucurat cei care au călătorit pe calea aerului sau pe drumul de fier.

   Ideea inaugurării primului parc acvatic din Craiova, cel mai mare complex de agrement şi divertisment de profil din Oltenia, a reprezentat un nou prilej pe care bibliotecarii au înţeles să-l exploateze în folosul cetăţenilor. Cum noul punct de atracţie din Craiova îşi va desfăşura activitatea neîntrerupt, îndiferent de anotimp, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” a montat şi înzestrat cu cărţi mai multe rafturi atât în zona deschisă a parcului acvatic, cât şi în spaţiul închis. Practic, toţi cei care vor ajunge la Water Park vor avea posibilitatea de include în rândul activităţilor de recreere şi lectura. Peste 1000 de cărţi au fost destinate proiectului Summer Books & Water Library,

   La fel ca şi în cazul proiectelor „Biblioteca Stradală”, „Flying books sau Books on tracks”,  „Summer Books & Water Library” nu presupune nicio formalitate în măsură să le creeze dificultăţi cetăţenilor. Cu alte cuvinte, toţi cei care vor intra în incinta complexului de agrement vor avea posibilitatea de a împrumuta şi lectura cărţile disponibile, păstrându-se şi pentru acest proiect îndemnul pe care bibliotecarii l-au adresat de fiecare dată: citiţi, răsfoiţi şi îmbogăţiţi constant colecţia de cărţi.

   «Biblioteca „Aman” depăşea, în 2012, limitele convenţionalului. Inauguram atunci primele mini-biblioteci în aer liber. Zonelor publice din Craiova le-au urmat la scurtă vreme aeroportul din localitate şi garniturile de tren ale companiei Softronic. Continuăm  şi în această vară seria micilor biblioteci prin organizarea unor inedite spaţii de lectură în cea mai nouă dintre zonele de divertisment din Craiova.  Un nou loc de agrement, un loc în care craiovenii îşi vor petrece timpul liber înseamnă, înainte de toate, o bună oportunitate de a promova lectura. Evident, inaugurarea Water Park-ului din Parcul Tineretului este interpretată de noi, de bibliotecari, prin prisma obiectivelor pe care ni le propunem. Vom “mobila” şi amenaja o adevărată Insulă a lecturii. Zilele trecute fost montate rafturi şi au fost aduse numeroase cărţi, atingând diferite gusturi şi tipologii, pentru ca un număr cât mai mare de craioveni să se bucure de lectură», a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

Proiectul „Summer books & Water Library” se desfăşoară pe perioadă nelimitată şi va fi completat în permanenţă cu cărţi şi diferite alte materiale de lectură.

Birou Presă

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”