Să le stopăm invicibilitatea!

0
124

Triumfătoare, sâmbătă, contra Concordiei Chiajna (2-0), în ceea ce a însemnat prima victorie stagională, Universitatea Craiova primeşte azi, tot pe teren propriu, replica Viitorului lui Hagi. Formaţie care, la rându-i, a înregistrat cea dintâi izbândă runda trecută, după patru remize consecutive, vicecampioana ASA  căzându-i victimă, la Ovidiu, scor 1-0.

Ştiinţa şi rivala sa constănţeană au jucat până acum cu aproximativ aceleaşi echipe, numindu-le aici pe FC Botoşani, Dinamo, Astra şi ASA, dobrogenii acumulând cu acestea 6 puncte, iar alb-albaştrii numai două.

Cârţu: “Va fi un meci mult mai greu decât cu Chiajna, avem nevoie de ispiraţie în faţa porţii adverse”

Directorul tehnic al Universităţii, Sorin Cârţu, a prefaţat întâlnirea cu Viitorul, în cadrul unei conferinţe de prese ce a avut loc ieri şi la care a participat şi cel care prin golul său a deschis drumul către victoria cu Chiajna, este vorba despre Alexandru Băluţă.

„Înainte de partida cu Chiajna am spus că ne propunem să câştigăm aceste trei jocuri (n.r. plus cele cu Viitorul şi Poli) pentru a remonta handicapul cu care am pornit. Am învins Chiajna, urmează Viitorul. Avem nevoie de inspiraţie în faţa porţii adverse pentru că va fi un meci mult mai greu. Viitorul este o echipă pe care o simpatizez. Este extraordinar că o personalitate a fotbalului românesc investeşte din nou în fotbal. Am un mare respect pentru Hagi. Viitorul a avut acelaşi program ca noi, dar a făcut mai multe puncte. Noi suntem mobilizaţi să câştigăm acest meci. Vă repet: am preconizat 9 puncte din acest calup de meciuri. Trei le-am obţinut cu Chiajna, vreme alte trei mâine (nr. azi), apoi la Timişoara. Pentru că ne dorim să privim din altă perspectivă partida cu Steaua, apoi deplasarea de la Bucureşti, cu Voluntari”, a spus Cârţu.

Absenţe notabile în ambele tabere

Antrenorul craiovean a vorbit şi despre problemele medicale cu care se confruntă la echipă înaintea duelului cu Viitorul: „Pe Kay şi Popov nu vom conta nici în partida de mâine, nici cu Timişoara. Din acest punct de vedere suntem într-o postură delicată, dar sper să ne ofere confort culpul defensiv Acka – Izvoranu. şi în turul campionatului trecut a trebuit să ne bazăm pe doi fundaşi, Frăsinescu şi Acka, şi lucrurile au funcţionat bine. Nu ne-ar displăcea nici acum ca acest cuplu de apărători să ofere continuitate. În ceea ce-l priveşte pe Popov, faptul că a intrat 5 minute cu Chiajna nu a însemnat agravarea stării sale sau o recidivă. Are o leziune fibrilară care indică faptul că este necesară o perioadă de repaus“.

De partea cealaltă, “Regele” nu se va putea bizui pe Florin Cernat, golgheterul echipei (4 goluri), accidentat cu ASA:Cernat a marcat patru goluri din cele opt ale echipei, probabil că absenţa lui va conta”, a continuat Cârţu.

“Sorinacio”, apreciativ la adresa lui Băluţă

Cârţu a apreciat reuşita lui Alex Băluţă din partida cu Chiajna şi s-a arătat încrezător că în jocurile următoare vor marca şi atacanţii „Băluţă (n.r. 1,70 m.) a mai dat gol cu capul, nu este la prima reuşită de acest fel. Aşa că nu am fost surprins. Importantă nu e înălţimea pentru astfel de reuşite, ci un plasament şi o biomecanică bună. Nu au dat gol atacanţii? Vor avea timp să recupereze în următoarele meciuri. Oricum, suntem echipa care foloseşte cei mai mulţi jucători de profil ofensiv: Băluţă, Bawab, Nuno Rocha şi Curelea. Dar nu aceasta este cheia reuşitei să dai goluri multe, ci ţine de dinamica acţiunilor ofensive“, a încheiat Cârţu.

Băluţă: “Trebuie să avem continuitate în rezultate pozitive

Adus în Bănie anul trecut, chiar de la Viitorul, Alexandru Băluţă a declarat: „Este un meci special pentru mine, ţinând cont că îmi revăd foştii colegi. Îmi place Viitorul pentru că promovează tineri şi se face şi un business bun acolo. Faptul că voi evolua împotriva fostei echipe mă întăreşte, vreau să marchez şi să am prilejul să fac o nouă reverenţă publicului oltean. Trebuie să arăt în continuare aceeaşi dorinţă de reuşită, depinde numai de mine. Atmosfera la echipă este bună după victoria contra Chiajnei, dar nu trebuie să ne oprim aici, ci să avem continuitate în rezultate pozitive”.

Craiova – Steaua va fi în 23 august

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit programul etapelor a 8-a şi a 9-a din Liga I. Astfel, Universitatea va primi vizita Stelei duminică, 23 august (ora 18:30), pentra ca mai apoi, meciul din deplasare cu Voluntari să se joace vineri 28 august (tot de la 18.30).

Până la aceste partide va mai fi şi jocul cu Poli Timişoara, programat sâmbătă, de asemenea de la 18:30, pe malurile Begăi.

Universitatea Craiova – FC Viitorul

Stadion: “Extensiv”, astăzi, ora 17:30, Digi Sport 1, Dolce Sport, Look Plus.

Universitatea: Bălgrădean – Dumitraş, Acka, Izvoranu, Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Zlatinski, Ferfelea – Bawab, Nuno Rocha. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi. Rezerve: Straton – Achim, Herghelegiu, Bancu, Târnăcop, Ivan.

Viitorul: Rîmniceanu – Benzar, Hodorogea, Mitrea, Cr. Ganea – I. Filip, Nedelcu, R. Marin – Gavra, Fl. Tănse, Aganovic. Antrenor. Gheorghe Hagi. Rezerve: Albuţ – Ciupe, V. Achim, I. Hagi, Mişelăricu, Chiţu.