Tineri din cinci ţări, prezenţi la Şcoala de vară „Constantin Brâncuşi”

0
270

În perioada 9-29 iulie, se desfășoară cursurile Şcolii de vară „Constantin Brâncuşi”, inițiate, ca și până acum, de Departamentul de Limbi Moderne Aplicate al Universităţii din Craiova.

Un grup de 13 tineri, care provin din Italia, Bulgaria, Croaţia, Cehia şi China, petrece cele trei săptămâni în România, la Universitatea din Craiova. De luni până sâmbătă, în prima parte a zilei, aceştia urmează cursuri de Limba română, respectiv Civilizaţie românească, care le sunt predate în funcţie de nivelul lor de cunoaştere al limbii române – începător sau avansat. Aflați pentru prima dată la Craiova, studenții au la dispoziție și timp pentru cunoașterea în amănunt a orașului nostru. Din program nu lipsesc vizite la Muzeul Olteniei (Secţiile de Ştiinţele Naturii, Etnografie, Istorie-Arheologie), plimbări în centrul orașului, la Grădina Botanică, Parcul „Nicolae Romanescu”, Parcul Tineretului, la care se adaugă participarea la ateliere de lucru interculturale.

Două zile, pe 22 și 23 iulie, studenții străini vor pleca în excursii tematice la Târgu Jiu şi Drobeta-TurnuSeverin, iar pe 27 iulie, vor susţine testul final la Limba română. A doua zi, vor primi certificatele de competenţă lingvistică, în conformitate cu „Cadrul european comun de referinţă pentru limbi”.

Şcoala de vară „Constantin Brâncuşi” este la cea de-a VI-a ediţie reluată (a XIX-a ediție în total).