Stagii de practică pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii din Craiova

0
379

Astăzi, în Aula „Regele Mihai I”, fosta „Sala Albastră” a Universităţii din Craiova,  va avea loc o conferinţă cu ocazia lansării proiectului „Stagii de practică pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe” a instituţiei de învăţământ superior. Vor participa prof.univ.dr.Ionuţ Cezar Spînu, rectorul Universităţii din Craiova, lect.univ.dr. Mihaela Tinca Udriştoiu, manager de proiect, Cristina Burada,director al Centrului Meteorologic Regional „Oltenia”, precum şi alţi reprezentanţi ai mediului socio-economic cu care vor colabora tinerii.

În cadrul programului, vor fi subvenţionate 250 de stagii de practică pentru studenţii de la „Fizică”, „Chimie”, „Matematică”, „Informatică”, „Geografie”. Aceştia vor participa la întâlniri cu angajatorii, la târguri de job-uri, vizite de studiu, concursuri , dar şi la intrarea într-un program de consiliere şi orientare în carieră. Prima perioadă de înscriere în grupul-ţintă este 02.07.2018 – 01.09.2018, stagiile de practică de început având loc în septembrie – octombrie 2018.

Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 şi este implementat în Regiunea Sud-Vest Oltenia, obiectivul principal fiind dezvoltarea de competenţe profesionale cerute pe piaţa muncii şi creşterea gradului de ocupare a locurilor disponibile, pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe , din cadrul Universităţii din Craiova.