Cinste şi onoare pentru înaintaşi, prin cei de acum, la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”

0
496

În cadrul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 145 ani, de la înfiinţarea „Armei Comunicaţiilor”, la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova a avut loc ceremonialul de dezvelire şi sfinţire a plăcii comemorative ridicată în cinstea eroilor „transmişionişti”, căzuţi la datorie în timpul Primului Război Mondial.

Cu acelaşi prilej, s-a desfăşurat şi apelul solemn al celor căzuţi pe fronturile de luptă, urmat de depunerea coroanelor de flori. Manifestările au continuat cu festivitatea de numire a şefului de promoţie. Conform Ordinului pentru aprobarea Instrucţiunilor privind organizarea şi funcţionarea Colegiilor Naţionale Militare, Daliana Maria Moldovan, a fost declarată „şef de promoţie”, la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, pentru promoţia 2014 – 2018, cu media generală de absolvire 9,66.

În conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare al Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, şefului de promoţie i se acordă Premiul „General de divizie Florin Ţenescu” – şef de promoţie în 1902. Manifestările s-au desfăşurat în prezenţa unor distinşi oaspeţi: col. Gabriel Ţigăran, reprezentantul Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii; col. (rz)  Gheorghe Dincă, primul comandant, după reînfiinţare, al CNMTV Craiova; general maior (rz)  Ion Pâlşoiu.