Poliţiştii recrutaţi din sursă externă au depus jurământul

0
180

politiaCei 15 poliţişti doljeni recrutaţi din sursă externă, au depus ieri dimineaţă jurământul de credinţă. Festivitatea s-a desfăşurat în Amfiteatrul “General Ion Eugen Sandu” de la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, într-un cadru solemn, marcat de emoţiile proaspeţilor poliţişti.

Evenimentul a fost deschis de comisar şef dr. Constantin Nicolescu care le-a urat bun venit noilor colegi, iar după intonarea imnului de stat al României, fiecare dintre cei cincisprezece poliţiştii a rostit cu emoţie şi bucurie jurămâtul de credinţă faţă de patrie si de cetăţenii în slujba cărora vor fi de-acum în fiecare zi.

În încheiere, comisar şef dr. Constantin Nicolescu le-a prezentat mesajul Inspectorului General al Poliţiei Române – chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, felicitându-i şi urându-le totodată mult succes în cariera de poliţist.

Cei cincisprezece agenţi de poliţie vor întări rândurile structurilor de ordine publică, fiind repartizaţi la posturile de poliţie comunală pentru care au concurat respectiv Carpen, Vela, Teslui, Izvoare, Negoi, Moţăţei, Apele Vii, Daneţi, Valea Stanciului, Gighera, Gângiova, Argetoaia, Cernăteşti, Sadova şi Ostroveni.politia 1

Aceştia se vor afla, pentru următoarele 6 luni în perioada de tutelă, fiind repartizaţi pe lângă poliţişti cu vastă experienţă profesională, care le vor împărtăşi din secretele muncii de poliţie.

De asemena, în perioada următoare, proaspeţii poliţişti vor urma şi cursuri de perfecţionare la unităţile de specialitate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.