Squadra Azzurra a spulberat Turcia, în deschiderea Euro 2020

0
465

Primul meci de la Euro 2020 a fost o demonstraţie de forţă a Italiei, care a demolat Turcia, scor 3-0. Squadra Azzurra a dominat de la început meciul de pe Olimpico din Roma, a avut ocazii, trei faze în care putea primi penalty în prima repriză şi a marcat de trei ori în repriza a doua. A punctat chiar tripleta din atacul lui Mancini (autogolul lui Demirel fiind provocat de şutul lui Berardi), iar veteranii stoperi Bonucci şi Chiellini au rezolvat uşor puţinele faze în care au fost solicitaţi. Mult lăudata echipă a Semilunei, văzută de unii drept potenţiala revelaţie a turneului final, nu a tras niciun şut pe poartă şi numai unul pe lângă poartă, având rare momente în care a păşit în jumătatea italienilor. Echipa Turciei, pe care Il Luce se laudă (în stil Ionuţ Chirilă :)) că el a clădit-o, nu a contat, fiind depăşită din toate punctele de vedere.

Turcia – Italia 0-3

Au marcat: Demiral ’53 (autogol), Immobile ’66, Insigne ’79.

Stadion: “Olimpico”, Roma.

Turcia: Çakir – Çelik, Demiral, Söyüncü, Meras – Yokuslu (Kahveci ’65) – Karaman (Dervişoglu ’76), Tufan (Ayhan ’64), Yazici (Under ’46), Çalhanoglu – B. Yilmaz. Selecţioner: Şenol Guneş.

Italia: Donnarumma – Florenzi (Di Lorenzo ’46), Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli (Cristante ’74) – Berardi (Bernardeschi ’85), Immobile (Belotti ’81), Insigne (Chiesa ’81). Selecţioner: Roberto Mancini

Arbitru: Danny Makkelie (Olanda).