Anchetă în Băilești, după ce au fost găsite, la un tânăr, o armă letală și muniție

0
476

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti au efectuat, astăzi, trei percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor. La locuinţa unui tânăr de 20 ani din localitate au găsit o armă letală, un încărcător în care se aflau patru cartușe, iar într-un portofel – alte 15 cartușe. Tânărul a fost condus la sediul poliției pentru audieri.

Oamenii legii au stabilit că acesta nu figurează ca deținător legal de arme și muniţii.

Arma, încărcătorul şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Tânărului i-a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme şi nerespectarea regimului armelor și muniţiilor, iar ancheta se desfășoară sub supravegherea unui procuror din cadrului Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești.

Tânărul în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești cu propunere de arestare preventivă, iar ulterior a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea lui preventivă  pentru o perioadă de 30 de zile.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Serviciului Arme Explozivi şi substanţe Periculoase, Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.