Campania de vaccinare se mută în mediul rural

0
322

Aflat, pentru două zile, în județul Dolj, ministrul Sănătății, dr. Ioana Mihăilă, s-a întâlnit, astăzi, cu reprezentanți ai Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, cu managerii celor două spitale din subordinea ministerului, cu coordonatorul, în Dolj, al campaniei de vaccinare. Ulterior, a vizitat Centrul de vaccinare nr.2 Craiova (de la Sala Polivalentă).

La conferința de presă organizată, ministrul a oferit câteva informații despre subiectele de discuție cu oficialii amintiți: realizările UMF Craiova în domeniul imagisticii și al gastroenterologiei, necesitatea unei reforme privind formarea profesională a specialiștilor, eficientizarea redeschiderii spitalelor plurispecialitate, pentru a crește accesul pacienților non-Covid la servicii medicale. Un subiect important l-a constituit “reorganizarea activității de vaccinare. Văzând că adresabilitatea populației în centrele mari urbane a scăzut, este important să direcționăm resursele umane și materiale spre mediul rural, unde procentul persoanelor vaccinate este mic”, a declarat dr. Mihăilă.

O tema sensibilă a fost atinsă, la conferința de presă, de ziariști, care au dorit să știe care este situația privind plățile restante către medici și personalul medical din centrele de vaccinare. “Plățile s-au făcut în cursul acestei săptămâni către toate centrele aflate în subordinea autorităților locale. Ultimele au fost cele aferente lunii aprilie și, din câte știu, în urmă cu o săptămână s-au realizat deschiderile de conturi. Se mai solicită Ministerului de Finanțe alimentarea cu bani în acele conturi, apoi se face plata”, a răspuns ministrul. Dr. Iuliana Manea, coordonatorul local al campaniei, a completat: “Cu două zile în urmă am primit banii în contul DSP, iar azi s-au făcut plățile către toate UAT-urile care au centre de vaccinare”.

Ministrul a pus punct brusc întâlnirii cu presa și a plecat.