Craiova pierde amicalul de 2 ore cu Chindia

0
537

Știința nu a mai redeschis Liga I, dar nici nu a rămas fără întâlnire vineri seara. Numai că oficialul a fost înlocuit cu amicalul, în loc de Ion Oblemenco s-a jucat la Luncă, iar adversari au fost târgoviștenii de pe penultimul loc, nu moldovenii de la Botoșani. Până și în locul infatuatului Istvan Kovacs am avut parte de arbitri locali, pensionați, dar discreți și inspirați pe teren.

Echipele pe care coronavirusul le-a lăsat fără adversar la revenirea Ligii I, Universitatea Craiova și Chindia Târgoviște, s-au înțeles repede pentru un amical. Unul cu două reprize de-o oră, disputat în cantonamentul oltenilor, care au plătit ”deranjul” oaspeților, așa cum făcuseră și cu Viitorul, cu o săptămână în urmă. De altfel, Știința a fost unica echipă din play-off care s-a expus la TV, pentru ca rivalele să-și facă o părere despre ea înainte de reluarea campionatului.

Bergodi a afișat ”unșpele” cu care ar fi abordat meciul cu Botoșani, în aceeași zi, cu surpriza Mitran în dreapta și fără Mihăilă, accidentat. Chindia, care le-a pus mari probleme oltenilor și când s-a jucat pe puncte, a deschis scorul și în amicalul din Luncă. Sârbul Cosic l-a tratat ca pe un frate pe kosovarul Berisha, căruia i-a dat spațiu berechet pentru a marca la colțul lung. Bărbuț, activ și în amicalul cu Viitorul, a dat replica alb-albaștrilor, insuficientă pentru egalare. Koljic, Mateiu, Cosic și Ivan au reluat ca la antrenament cu capul la faze fixe, dar numai Mateiu a fost aproape de gol, țintând transversala. Dâmbovițenii, intrați în teren practic de pe drum, au ratat ocazia de 2-0 înainte de finalul primei părți, prin Neguț.

În repriza secundă n-am avut nici goluri și nici ocazii multe. Am asistat la o posesie prelungită a Craiovei, cu toți jucătorii poftind la minge, dar fără preocuparea de a pătrunde în careul advers. Totuși, Baiaram, Gustavo și Acka au fost aproape de a marca. După cum a arătat în amicalele cu Viitorul și Chindia, Craiovei îi convine amânarea revenirii în competiție, fiindcă nu pare pregătită.  Și poate că atunci când vor disputa meciul cu FC Botoșani, alb-albaștrii ar putea avea alături și fanii.

Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște 0-1 (2 reprize de 60 de minute)

A marcat: Berisha 11.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 5 (80 L. Popescu) 5 – Mitran 6 (75 Vlădoiu) 6, Bălașa 5 (80 Acka) 5, Cosic 4 (80 Gardoș) 5, Bancu 6 (80 Vătăjelu) 5 – Mateiu 6 (80 Qaka) 6, Cicâldău 6 (80 Ivanov) 5, Nistor 5 ( 88 Al. Popescu) 5 – Bărbuț 6 (75 Gustavo) 6, Koljic 6 (88 Nițu) 5, Ivan 4 (70 Baiaram) 6.

Chindia: Aioani (60 Moldovan) – Martac (60 Corbu), Benga (60 Pițian), Diallo (88 Novac), Ioniță (60 Negrea) – Rață (60 L. Mihai), Bic (60 Șerban 90 Piftor), Dangubic (60 Dumitrașcu) – Neguț (60 Barbu 90 Atanase), Ivancic (60 Yameogo), Berisha (43 Florea).