Craioveanul Nisipaşiu, condamnat definitiv la 10 ani de puşcărie pentru tentativa de omor din bar

0
516

Craioveanul Florin Cristian Nisipaşiu, de 29 de ani, dat în urmărire internaţională după ce, în urmă cu doi ani, a înjunghiat un tânăr într-un bar de pe bulevardul „Nicolae Titulescu” din Craiova şi a dispărut, fiind prins în Italia şi extrădat, a fost condamnat definitiv. Curtea de Apel Craiova a admis, la sfârşitul săptămânii trecute, apelul inculpatului, şi i-a redus pedeapsa primită la Tribunalului Dolj, de 10 ani şi 8 luni de închisoare, la 10 ani de închisoare. El a fost trimis în judecată, în lipsă, pentru tentativă de omor calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă neletală fără drept şi portul fără drept de obiecte periculoase şi folosirea fără drept de obiecte periculoase.

curtea de apelReamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată, în lipsă, la sfârşitul lunii septembrie 2015, pe craioveanul Florin Cristian Nisipaşiu, de 29 de ani, recidivist (având la activ o condamnare pentru vătămare corporală gravă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor), acuzat că l-a înjunghiat de mai multe ori pe Vasile Cosmin Ştefan, de 29 de ani, din Craiova, dar şi de tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă neletală fără drept şi portul fără drept de obiecte periculoase şi folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Conform anchetatorilor, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2015, în jurul orei 3.30, craioveanul Vasile Cosmin Ştefan, împreună cu cei doi fraţi ai săi şi alţi prieteni, a ajuns la un club de pe bulevardul „Nicolae Titulescu”, din zona „Groapă”. Acolo era şi Nisipaşiu care a venit la masa lor şi a început să-i reproşeze lui Vasile Cosmin Ştefan că i-a făcut avansuri unei prietene de-a lui. Discuţiile au continuat, Ştefan spunând la un moment dat că el şi fraţii lui nu sunt sclavii nimănui.

„Riposta verbală a persoanei vătămate l-a deranjat probabil pe inculpat care a devenit agresiv şi l-a lovit pe Ştefan Vasile Cosmin de două ori cu palma peste faţă, iar apoi cu un cuţit în zona obrazului stâng şi la mâna dreaptă. În urma loviturilor recepţionate, persoana vătămată s-a dezechilibrat şi s-a aplecat către masă, timp în care a fost înjunghiată de inculpat cu cuţitul în zona hemitoracelui stâng şi hemitoracelui drept”, au reţinut procurorii în rechizitoriu. Agresorul l-a lovit şi pe unul din fraţii victimei cu cuţitul, provocându-i însă o rană superficială. Vasile Cosmin Ştefan a reuşit să fugă în direcţia hipermarketului Billa, iar fraţii lui au pornit în direcţia opusă, cu Nisipaşiu pe urmele lor, care a tras mai multe focuri de armă, cu un pistol cu bile de cauciuc. Poliţiştii l-au căutat peste tot pe Nisipaşiu, însă nu i-au dat de urmă, iar în baza mandatului de arestare emis pe 6 august 2015, a fost dat, ulterior, în urmărire internaţională.

Extrădat în ianuarie 2016 din Italia

puscariePe 15 ianuarie 2016 reprezentanţii IPJ Dolj anunţau că, o escortă formată din poliţişti din cadrul Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj l-a preluat, din Italia, pe Florin Cristian Nisipaşiu, de 29 de ani, din municipiul Craiova. Acesta a fost extrădat în baza mandatului de arestare preventivă emis pe numele său de Tribunalul Dolj pentru tentativă la infracţiunea de omor şi era urmărit la nivel naţional şi internaţional din 27.08.2015. Mandatul emis pe numele său a fost confirmat, iar din ianuarie Nisipaşiu este în spatele gratiilor, instanţa prelungindu-i arestarea preventivă.

Pe 8 iulie 2016, judecătorii Tribunalului Dolj au pronunţat sentinţa în dosar. Inculpatul a fost găsit vinovat de toate infracţiunile reţinute în sarcina sa, fiind condamnat la o pedeapsă totală de 10 ani şi 8 luni închisoare şi menţinut în spatele gratiilor. Inculpatul a declarat apel, iar la sfârşitul săptămânii trecute, mai exact joi, 8 iunie a.c., magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au admis apelul, l-au achitat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi portul de obiecte periculoase şi i-au redus 8 luni din pedeapsa primită la Tribunal: „Admite apelul inculpatului. Desfiinţează în parte sentinţa şi, rejudecând, descontopeşte pedepsele aplicate inculpatului, pe care le repune în individualitatea. Achită inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, achită inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept de obiecte periculoase. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv 8 ani închisoare la care se adaugă un spor de 2 ani închisoare, reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, aşa încât, în final, inculpatul va executa pedeapsa de 10 ani închisoare. Deduce din durata pedepsei închisorii aplicată inculpatului perioada arestului preventiv de la 19.11.2015 la zi. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08.06.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.