ANGLIA RUSIA: 1-1. Primul derby de la Euro 2016, decis în prelungiri. Violenţe pe străzi şi în tribune

0
80

anglia_rusia_30911100Scene violente în Marsilia, cu fanii Rusiei în prim-plan, cu câteva ore înainte de debutul formaţiei lui Leonid Slutski la turneul final al Campionatului European din Franţa. Presa din Anglia susţine că un suporter al naţionalei pregătite de Roy Hodgson a suferit un stop cardiac după ce a fost urmărit şi bătut de ultraşii ruşi. Paramedicii s-au străduit să-l stabilizeze înainte de a-l transporta la spital.

Ameţiţi de alcool, suporterii englezi şi ruşi aflaţi deja în Franţa au fost implicaţi în mai multe incidente, iar forţele de ordine au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene pentru a ţine situaţia sub control. Confruntările dintre fanii celor două formaţii s-au petrecut în Centrul Vechi din Marsilia. Este a doua zi de confruntări violente între fanii celor două naţionale.

Oraşul a devenit scena unui adevărat război între ultraşii englezi şi ruşi. Potrivit presei din Anglia, un englez se luptă între viaţă şi moarte şi este resuscitat de către poliţiştii francezi după ce a fost atacat şi bătut crunt de ruşi. Potrivit cotidianului The Sun, ruşii erau înarmaţi cu cuţite şi cu alte arme artizanale şi au atacat într-un asalt de tip militar suporterii Angliei care consumau alcool la terase.

Poliţia franceză a folosit, din nou, gaze lacrimogene pentru a face faţă violenţelor din partea veche a oraşului.