Euro 2016 – Ţara Galilor învinge Slovacia, Bale marchează din lovitură liberă

0
69

În primul meci al grupei B de la Euro 2016, Ţara Galilor a învins Slovacia cu 2-1. Slovacii au avut o uriaşă oportunitate de a deschide scorul în debutul meciului: Hamsik a driblat toată apărarea britanică şi l-a învins pe portar, dar o alunecare disperată şi norocoasă a unui fundaş a păstrat egalul. Doar pentru câteva minute însă, fiindcă Gareth Bale a marcat în minutul 10, dintr-o lovitură liberă, cu concursul portarului slovac Kozacik.

 

 

Slovacii şi-au revenit din şoc abia după o oră de joc şi au egalat la prima atingere de minge a nou-intratului Duda. Mijlocaşul Legiei, care a contribuit decisiv la eliminarea Botoşaniului din Europa League, acum un an, a reluat din centrul careului după o fază personală.

 

 

Numai că şi antrenorul galez, Coleman, a avut un as în mânecă, iar Robson Kanu, venit de pe bancă, a punctat decisiv, în minutul 81, după o fază construită de mijlocaşul lui Arsenal, Ramsey.

 

 

O altă rezervă, Nemec, putea egala pe final, dar lovitura sa de cap a lovit bara din dreapta lui Ward.

 

 

Ţara Galilor a jucat cu: Ward – Chester, A. Williams, Davies,  – Gunter,, Allen, Ramsey (Richards 89), Edwards (Ledley 69), Taylor  – J. Williams (Robson-Kanu 71), Bale.

 

 

Slovacia a aliniat formula: Kozáčik – Pekarik, Škrtel, Durica, Svento –  Mak, Kucka, Hrošovskÿ (Duda 60), Hamšik, Weiss (Stoch 83) – Duriš (Nemec 60)