Ultimul aviz pentru Parcul „Nicoale Romanescu” a fost emis

0
79

În timpul lucrărilor Conferinţei Extraordinare a PSD Dolj, organizată miercuri, la Centrul Multifuncţional, actualul primar interimar Mihail Genoiu a fost lansat, oficial, candidatul social-democraţilor pentru recâştigarea funcţiei de primar al municipiului. Asumându-şi continuarea proiectelor în derulare şi deschiderea altora noi, acesta a făcut public că, în chiar timpul manifestării a primit confirmarea că Parcul „Nicolae Romanescu” a primit şi ultimul aviz, de la Ministerul Culturii. Totodată, în data de 6 iulie a.c., va fi recepţionat noul Spital Municipal. Alte proiecte, precum reabilitarea  Colegiul Naţional „Carol I” şi cea a Operei Române Craiova, vor demara imediat, prin publicarea de SEAP a caietelor de sarcini pentru proiectare şi execuţie.

psd (1)Miercuri, începând cu ora 17:30, Centrul Multifuncţional Craiova a devenit neîncăpător pentru membrii şi simpatizanţii PSD Dolj. Aveau să se facă publice mai multe decizii importante pentru formaţiunea social-democrată. Au fost prezenţi la întrunire, preşedintele PSD împreună cu doi oficiali guvernamentali, vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Organizaţia PSD Dolj, prin vocea senatorului Claudiu Manda a lansat, oficial, candidatura lui Mihail Genoiu, actual primar interimar, la alegerile parţiale pentru funcţia de primar al Craiovei. Tot cu această ocazie a fost anunţat şi candidatul PSD pentru Primăria Işalniţa, la alegerile din 11 iunie, în persoana lui Ovidiu Flori. Printre cei prezenţi în sală s-au aflat şi Cosmin Popescu, preşedintele executiv al filialei PSD Gorj, împreună cu Aurel Popescu, actual primar interimar şi candidatul PSD Gorj la alegerile din 11 iunie 2017 pentru funţia de primar al minicipiului Târgu Jiu.

Emoţiile i-au oprit discursul

genoiuÎn deschiderea Conferinţei Extraordinare a vorbit cel care, timp de patru ani şi 14 zile, deţine şefia organizaţiei judeţene Dolj, respectiv senatorul Claudiu Manda. Ulterior, Ion Călin, preşedintele executiv al PSD Dolj a dat citire raportului de activitate a formaţiunii social-democrate, cu referiri concrete la cifrele actuale, cu care organizaţia se poate lăuda. Printre obiectivele următoare asumate de PSD Dolj se află, deja, câştigarea alegerilor parţiale în Craiova şi creşterea numărului de membrii de partid, ce acum depăşeşte numărul de 17.850. Fostul primar, Lia Olguţa Vasilescu a ridicat mingea la fileu, viitorului candidat al partidului la fotoliul de primar al Craiovei, prin accentuarea tuturor realizărilor sale ca edil, din ultimii cinci ani.

          La puţin timp după ce senatorul Claudiu Manda a nominalizat candidatul PSD pentru primăria Craiovei, în persoana lui Mihail Genoiu, acesta din urmă, vădit emoţionat de atmosferă a făcut o pauză, ce-i drept foarte scurtă, în discursul său. „Ţin să vă mulţumesc pentru desemnarea mea la ocuparea funcţiei de primar al municipiului Craiova. Mai ales că vine în continuarea mandatului excepţional al doamnei Lia Olguţa Vasilescu”, a spus Mihail Genoiu, primarul interimar al Craiovei.

Două mari investiţii, gata de recepţie

          Trecând lejer peste încărcătura politică a evenimentului, Mihail Genoiu a dezvăluit că, în chiar acele momente, a primit un SMS prin care i se aducea la cunoştinţă că, ultimul aviz, cel al Ministerului Culturii, necesar pentru recepţia lucrărilor de reabilitare la parcul „Nicolae Romanescu” a fost emis. Mai mult, în prima decadă a lunii iulie a.c., se va proceda şi la recepţia noului Spital Municipal. Proiecte mai vechi, aflate, iată, acum, în faza finală, şi care au fost duse la bun sfârşit, arătând că se poate vorbi de o continuitate în administraţia locală craioveană.

          Nu vor lipsi alte noi proiecte, la fel de importante, a dat asigurări primarul interimar, făcând referire la publicarea pe SEAP, în ziua următoare (n.r. – joi) a caietelor de sarcini pentru reabilitarea Colegiului Naţional „Carol I” şi a Operei Române Craiova.

Avertismentul lui Dragnea

dragnea
Liviu Dragnea

La finalul nominalizării ofertei social-democrate craiovene, în competiţia electorală de pe 11 iunie a.c., preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a dorit să arate că, încrederea acordată de PSD lui Mihail Genoiu poate fi o armă cu două tăişuri. „Acest oraş este mult schimbat. Mihai, tot ceea ce vei face, aici, nu îi va bucura doar pe craioveni, dar şi pe doljeni, olteni, mehedinţeni, vâlceni. Iar, dacă greşeşti, îi superi pe toţi”, a concluzionat Liviu Dragnea.

          Referindu-se la dezvoltarea pe care a luat-o Craiova, în ultimii ani, sub conducerea Liei Olguţa Vasilescu, Liviu Dragnea a precizat că aceasta constituie doar un început, pe care actualul candidat la Primăria Craiovei, Mihail Genoiu, trebuie să-l continuie şi să-l ducă la bun sfârşit în interesul tuturor locuitorilor celui mai mare şi mai dezvoltat oraş din Oltenia.

Porturile dunărene ar putea trece de primăriile riverane

        psdPrezent la Conferinţă, chiar la prezidiu, primarul comunei Cetate, Marin Duţă, a primit o veste bună din partea lui Liviu Dragnea: se discută despre trecerea porturilor dunărene în subordinea autorităţilor locale! „Avem şi bani europeni pentru aceasta, chiar dacă luptăm cu anumite instituţii şi mentalităţi. Aceste investiţii nu le ducem cu noi în mormânt. Frica şi ezitarea nu rămând în istorie”, a precizat Liviu Dragnea.

          Intenţii de a da în grija primăriilor cele 11 porturi dunărene au mai existat, cu mulţi ani în urmă. Dar, aceleaşi gulere albe de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu au ţinut cu dinţii de obiectul muncii. Totuşi, investiţiile clamate de această instituţie parcă nu se văd. Portul din comuna Cetate – Dolj are o suprafaţă portuară concesionată de Ministerul Transporturilor către CN APDF SA Giurgiu de 95 689 mp. Portul dispune de cheiuri pereate din piatră brută zidită pe o lungime de 1.000 ml şi poate fi pus la dispoziţia tuturor agenţilor economici pentru activităţi comerciale şi de turism.