Gelu Vişan a fugit cu imprimanta, telefonul şi calculatorul de la Camera Deputaţilor

0
87

gelu-visanConform site-ului psnews.ro,  Camera Deputaţilor încearcă fără succes de  câţiva ani să recupereze de la fostul deputat Gelu Vişan, actualmente analist politic, o serie de bunuri pe care acesta le-a avut în folosinţă în mandatul său din 2008-2012 şi pe care nu a mai reuşit să le returneze la încheierea mandatului.  Abia în 2015 se gândeşte şi Camera Deputaţilor să îl cheme în judecată pe Gelu Visan, acţiune în răspundere delictuală, iar Judecătoria Sectorului 5 l-a obligat pe Vişan să restituie Camerei Deputaţilor un telefon mobil marca Nokia E51, un telefon mobil marca Nokia 63031, doua Pc-ri Compaq Evo, un PC LT Compaq 6710b, un UC Fujitsu Siemens Celsius, două imprimante HP Laserjet, o imprimantă color Lexmark, un monitor Color Lexmark, un monitor color LCD Fujitsu, un copiator multifuncţional Xerox M20 i sau în cazul în care acestea nu mai pot fi predate, să plătească reclamantei despăgubiri în valoare de 10.124,95 de lei.

Pentru ca  Gelu Vişan nu a respectat hotărârea judecătorească,  susţin tot cei de la psnews.ro, Camera Deputatilor a apelat la un executor judecătoresc, care, în aprilie 2016, a obţinut decizie de executare silită de la Judecătoria Craiova. Dragos Theodor Ivanovici, al cărui cabinet a fost însărcinat de instanţa de judecata să-l execute pe Gelu Vişan, nu a dorit să ofere nici un fel de detalii despre modul cum merge procedura de executare silită.

Biroul de Presa al Camerei Deputatilor a refuzat sa ofere mai multe detalii legate de modul cum recupereaz[ bunurile date lui Gelu Visan.” Ca urmare a cererii  dvs. inregistrata la Biroul pentru informare publica si relatia cu societatea civila cu nr. 278/12.04.2017, prin care solicitati informatii privind diferendul juridic dintre Camera Deputatilor si fostul deputat Gelu Visan, va comunicam urmatoarele: Pe site-ul Ministerului Justitiei / Portalul Instantelor de Judecata sunt publicate informatiile privind procesul dintre Camera Deputatilor, in calitate de reclamant, si Visan Gelu, in calitate de parat, in dosarul cu nr.5910/302/2015, inregistrat la Judecatoria Sectorului  5, Bucuresti. Mentionam faptul ca, in prezent, dosarul privind pe debitorul Visan Gelu se afla in faza executarii silite”, afirma intr-un raspuns Biroul de Presa al Camerei Deputatilor.

Sub protecţia anonimatului un director din cadrul Camerei Deputaţilor este nemilos cu Gelu Vişan. “E un ţepar ca multi alţii. L-am dat în judecată să le recuperăm bunurile ce i le-am încredinţat cand a preluat mandatul si pe care, din nu stiu ce motive, pur si simplu nu le-a mai dat inapoi”, sustine sursa citată, conform psnews.ro.