Ministrul Daea: 216 tone de tomate, pe piaţă, de la producători români

0
87

subventie-tomate-rosii-in-solarProducătorii români au scos pe piaţă în această perioadă 216 tone de tomate, iar înainte de ajunge în piaţă au fost prelevate probe de la roşii şi au fost analizate, a declarat vineri, ministrul Agriculturii, care a dat startul campaniei de irigat pentru anul 2017 la amenajarea de irigaţii Pietroiu-Ștefan cel Mare, din judeţul Ialomiţa.

“Doar producătorii înregistraţi ies pe piaţă. De la ei se prelevează probe. Noi am început acest program (de analizare a calităţii tomatelor — n. r.). Am instituit această regulă pentru ca în momentul în care se recoltează primele tomate de la producătorii înregistraţi să se preleveze probe şi să se analizeze. La această dată s-au scos pe piaţă 216 tone de tomate”, a spus Daea.

El a explicat că, în momentul în care se face prima recoltare, inspectorii de la autoritatea fito-sanitară analizează, la fiecare producător, probele înainte ca produsele să iasă pe piaţă.

“La toţi producătorii din România care azi scot din solarii tomate li se prelevează probe până ajung la piaţă. Iar acestea sunt analizate”, a spus şeful MADR.

În cadrul programului guvernamental “Tomate 2017” s-au înscris până în prezent 6.816 de beneficiari, iar la acest moment pe piaţă se vând roşii româneşti în 12 judeţe.