Fermierii doljeni sunt aşteptaţi la sediul centrului judeţean sau la centrele locale APIA pentru a depune cererile unice de plată pentru anul 2017

0
96

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judeţean Dolj  reaminteşte că termenul limită de depunere a Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2017 este data de 15 mai 2017. Totodată, informăm pe această cale potenţialii beneficiari şi primăriile de pe raza judeţului Dolj, că în perioada 10-15 mai a.c., în intervalul orar , aplicaţia IPA-ONLINE, disponibilă la link-ul www.lpis.apia.org.ro va fi oprită pentru mentenanţă. Menţionăm că această situaţie neplăcută a apărut ca o consecinţă a faptului că potenţialii beneficiari accesează, în vedere digitizării, în număr foarte mare aplicaţia online în ultima perioadă de depunere a cererilor de sprijin.

De asemenea, facem precizarea că pentru a veni în sprijinul fermierilor, în weekend-ul următor, 13 – 14 mai, sediile APIA Centrul judeţen Dolj şi Centrele locale din subordine vor funcţiona după programul de lucru normal.

Fermierii care nu vor depune cererile până la data de 15 mai a.c. nu vor putea beneficia de subvenţii.

Adresăm pe această cale rugămintea ca instituţiile implicate, primăriile de pe raza judeţului Dolj, să vină în sprijinul potenţialilor beneficiari în ceea ce priveşte eliberarea adeverinţelor conforme cu Registrul Agricol într-un mod cât mai eficient, astfel încât toţi fermierii doljeni să poată să-şi depună cererile de sprijin până la termenul limită.

Pentru mai multe delalii referitoare la depunerea cererilor unice de plată în Campania 2017 şi informaţii legate de programul prelungit pentru această perioadă puteţi contacta Centrul Judeţean  sau Centrele locale APIA Dolj, conform datelor de contact din Anexa.

            În ceea ce priveşte situaţia depunerii Cererilor unice de plată, până la data de 10 mai la nivelul judeţului Dolj, avem înregistrate în baza de date un număr de 32.600 de cereri însumanând un procent de 83% din totalul estimat.