Expoziţie stradală cu privire la aşteptările de la viitorul Parlament European

0
73


De Ziua Europei, a fost inaugurată la Bucureşti, pe esplanada din faţa Bibliotecii Centrale Universitare (Piaţa Revoluţiei), cea mai mare expoziţie stradală de idei exprimate grafic cu privire la viitorul Uniunii Europene şi aşteptările de la viitorul Parlament European care va fi ales pe 25 mai 2014, în cadrul unui eveniment inedit cu participarea a peste 300 de persoane, elevi şi studenţi din principalele centre universitare, jurnalişti, reprezentanţi ai ONG-urilor şi publicul larg.

Participanţii au alcătuit cea mai mare expoziţie stradală de idei exprimate grafic cu privire la viitorul Uniunii Europene şi Parlamentul European, cuprinsă pe un panou având o lungime de 13 metri. Ideile tinerilor, exprimate grafic de către cei 5 artişti prezenţi la eveniment – Arina Bican, Angela Butnariu, Tania Furnea, Bogdan Ciobanu şi Rolland Niculusca – au fost fotografiate şi publicate pe pagina de Facebook a Biroului de Informare al Parlamentului European în România: www.facebook.com/EPIO.Romania, unde pot fi votate, prin acordarea de like-uri, în perioada 10 – 16 mai 2014, de către toţi cei interesaţi să susţină ideile participanţilor la concurs. Primele 3 cele mai votate idei transpuse grafic vor aduce iniţiatorilor lor câte o vizită la Parlamentul European,  la Bruxelles.

Urnă de vot simbolică

Publicul larg s-a putut informa la cele două standuri principale, în cadrul cărora au fost distribuite materiale despre Uniunea Europeană şi alegerile pentru Parlamentul European, precum şi alte materiale de interes public. De asemenea, participanţii au fost invitaţi să participe la un concurs de cunoştinţe despre activitatea Parlamentului European, prin intermediul unor quiz-uri informative şi au fost invitaţi să-şi transmită ideile către viitorii deputaţi români în Parlamentul European, prin intermediul unei urne de vot simbolice, care va fi transmisă viitoarei legislaturi a Parlamentului European.

Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret

Deschis participării publicului larg, evenimentul a fost organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, împreună cu Centrul Infoeuropa al Ministerului Afacerilor Externe, în parteneriat cu UNArte, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti prin Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret. S-au implicat şi au susţinut proiectul: Academia de Studii Economice şi Forumul Tinerilor din România, Universitatea Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administraţie şi Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti. Expoziţia de idei transpuse grafic va putea fi vizitată de publicul larg, începând de astăzi până pe 25 mai 2014, la Spaţiul Public European, de luni până vineri, în intervalul 10:00 – 18:00.