Atelierele studențești de traducere în Universitatea din Craiova

0
293

Ieri, la Universitatea din Craiova, Sala 444, a avut loc deschiderea oficială a Atelierelor studențești de traducere (franceză, engleză). Acest eveniment este organizat de Facultatea de Litere a Universității din Craiova, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și este în cea de-a doua ediții. Se va desfășura în perioada 11-12 aprilie 2019.

Atelierele studențești de traducere din Craiova oferă posibilitatea pentru 16 studenți de la șase universități, de a  lucra efectiv în domeniul lor de competență. Sudenții vin de la diferite Universități, precum Universitatea din Craiova, Universitatea de Vest, Timișoara, Universitatea Lucian Blaga, Sibiu, Universitatea Dunărea de Jos, Galați, Universitatea din Pitești, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Manifestarea se adresează tinerilor studenți la nivelul licență și master, care sunt invitați la Universitatea din Craiova pentru un schimb intelectual real, care să îi ajute în demersul lor profesional.

Andreea Strat și Andreea Panfil, ambele studente la Universitatea Dunărea de Jos, Galați, Facultatea de Litere, Specializarea Limbi Moderne Aplicate Franceză-Engleză sunt doua din cei 16 studenți veniți în Craiova.

Andreea Panfil crede că astfel de evenimente sunt utile, pentru că este o experiență pentru ele și ține cont de faptul că vor să meargă mai departe pe limbi străine și traducere.

Iar Andreea Strat adaugă că este ”o oportunitate în dezvoltarea nostră profesională”.

Conf. Univ. Dr. Habil. Cecilia-Mihaela Popescu în timpul deschiderii oficiale a Atelierelor studențești de traducere a mulțumit și a felicitat pentru efortul și perseverența studenților de a fi aici.

De asemenea, a menționat că ”Vreau să vă spun că este o zi importantă pentru facultatea noastră, pentru că prin acestă deschidere dăm de fapt startul unei întregi serii de activități gândite și realizate pentru voi, studenți. Este o opurtunitate de a vă pune în valoare creativitatea, de a vă cunoște mai bine și a interacționa.

Atelierele de lucru și conferințele vor fi susținute de profesori reputați din domeniul traducerii, terminologiei și interpretariatului. Iar concursul de traduceri va da posibilitatea tinerilor participanți de a da măsura talentului și profesionalismului lor.

De asemenea, spectacolul de teatru oferit de studenții anului II de la Specializarea Arta actorului și vizitarea orașului Craiova vor face studenții să se simtă bine în cele două zile de lucru efectiv în domeniul fascinat al traducerii.

NICOLETA STOG

( studentă Jurnalism, Universitatea din Craiova)