Ştiinţa scade ritmul tocmai la potou

0
217

Universitatea nu a mai marcat de trei meciuri şi nu reuşeşte măcar să-şi creeze ocazii, nici atmosfera din cadrul echipei nefiind una grozavă

 

Sursă foto: ucv1948.ro

Mitrovic – La primul gol ar fi putut totuşi să respingă în lateral, chiar dacă nu i se poate imputa deschiderea scorului. Nu va ieşi din poartă, traversează totuşi o perioadă bună.

Martic – Practic n-a jucat, deşi la unica fază în care s-a implicat a lăsat un adversar să centreze de lângă el.

Dimitrov – Mai prezent decât Martic în jumătatea adversă, mai ales în prima repriză, dar a oferit numai o centrare bună. A şi riscat la penalty, împingându-l pe Teixeira, dar dacă Universitatea ar fi avut aceeaşi fază nu s-ar fi dictat lovitură de pedeapsă. Van Dijk a fost „curentat” de Sterling mult mai puternic, iar arbitrul Lahoz nu a dictat nimic, iar din acea fază City a marcat contra lui Liverpool.

R. Popa – A avut o evoluţie bună, marcaj eficient, a ieşit bine şi pe construcţie, iar în careul advers putea marca în finalul primei părţi, dar a nimerit bara. Nu a fost henţ, fiindcă avea mâna lipită de corp, în schimb se impunea penalty, fiindcă Bălgrădean a intrat în el. O singură dată l-a scăpat pe Alibec în dreapta, permiţându-i acestuia să centreze.

Kelic – Evoluţie suspect de slabă. La faza primului gol parcă era dispus să-l lase pe Momcilovic să reia de câte ori era necesar pentru a marca. La ieşirea din teren şi-a manifestat nemulţumirea, de parcă ar fi făcut un meci senzaţional.

Tiago Ferreira – Nici el nu s-a descurcat prea bine, a fost de multe ori al doilea la minge, n-a anticipat faza, a comis şi faultul care a dus la primul gol, a mai greşit şi alte mingi.

Bancu – Probabil cel mai bun jucător al Craiovei. A apărut de multe ori în jumătatea adversă, chiar dacă Benzar şi Man l-au cam înghesuit în banda stângă, s-a descurcat bine. A existat şi în partea secundă prin mai multe învăluiri, chiar dacă resimţea o accidentare şi oricum nu prea avea cui centra în careu.

Andre Gomes – A apărut de câteva ori în careul advers, când „poneii” erau la construcţie, Mangia a vrut să surprindă cu portughezul avansat între fundaşii adverşi, dar nu a reuşit nimic. A fost o dată şi la finalizare, ratând, dar oricum era în ofsaid. Dă denzaţia că termină „combustibilul” cam repede.

Zlatinski – Nu se poate spune că este un jucător care nu se mobilizează, ba chiar îşi poate motiva şi coechipierii, dar problema lui este că nu joacă nimic anul acesta, este complet ieşit din formă. Un şut peste poartă în prima repriză, un luft la primul gol şi cam atât. I-au ieşit totuşi şi nişte pase în bandă, în special pentru Dimitrov.

Gustavo – Nu l-a nimerit Mangia pe acea poziţie, dar nici brazilianul nu parcurge o perioadă fastă. Bancu l-a servit în prima repriză perfect, dar Gustavo mai mult a luftat deşi avea mingea pe stângul. Meci slab, spre dezastruos.

Bărbuţ – Chiar dacă a părut activ în prima repriză, n-a avut nicio realizare, decât o pasă la portarul advers şi un şut în plasa laterală, apoi a dispărut din joc. Nu a profitat de şansa oferită, aşa cum făcuse în Ştefan cel Mare, şi nici atunci complet, ţinând cont de ratarea cu poarta goală.

Mitriţă – S-a zbătut mult, dar a reuşit prea puţin. Vrea să fie Messi, să şi creeze să şi finalizeze, iar adversarii s-au cam prins că este singurul care poate face diferenţa la Universitatea anul acesta şi-l blochează uneori cu 3-4 oameni. Nici la loviturile libere nu mai este inspirat.

Băluţă – A intrat determinat, s-a implicat în joc, dar nu se poate spune că a reuşit ceva. Iar ieşirea de la final a fost în genul celei la adresa lui Ianis Hagi şi are tot atâta dreptate cât a avut şi atunci. În timp ce Ianis este cel mai bun jucător din Liga I, alături de Mitriţă şi Budescu, Băluţă este ieşit fin formă, nu are nici măcar ocazii de gol. Poate că Mangia a greşit că nu l-a introdus din primul minut, dar reacţia jucătorului, mai ales din postura căpitanului de echipă, este una penibilă. Poate să-şi rezolve în vestiar problemele, nu în public.

Mateiu – Poate că are dreptate să fie supărat că nu joacă, fiindcă a avut un sezon bun. N-a intrat rău, dar nici nu este omul care să facă diferenţa.