S-a stabilit programul sesiunilor speciale pentru elevii deosebiţi

0
314

Copiii cu merite deosebite beneficiază, şi în acest an, de sesiuni speciale de susţinere a examenelor naţionale (Evaluare pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, respectiv de Bacalaureat pentru cei de-a XII-a). Conform metodologiei, au fost stabilite şi perioadele în care tinerii vor putea susţine aceste examinări.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a stabilit datele în care elevii cu merite deosebite în învăţământ pot susţine sesiunile speciale referitoare la Evaluarea naţională (clasa a VIII-a) şi Bacalaureat. Pentru absolvenţii clasei a VIII-a, care sunt în pregătire pentru participarea la Olimpiadele Internaţionale, fiind în vederea selecţionării în loturile naţionale, 6 iunie este data limită la care pot fi depuse cererile de participare, a doua zi urmând să aibă loc prima probă, iar pe 8 iunie, cea de-a doua, rezultatele fiind făcute cunoscute pe 10 iunie.

Pentru cei care finalizează clasa a XII-a şi care sunt în vizorul selecţionerilor echipelor pentru diferite discipline de învăţământ, la care se adaugă şi cei care au primit acceptul instituţiilor de învăţământ superior din străinătate, perioada este alta. „Pentru cei cu merite deosebite, participanţi la pregătirea Olimpiadelor internaţionale, perioada de înscriere este între 14-15 mai, iar pe 16-17 mai va avea loc examenul de susţinere a competenţelor lingvistice. Între 23 mai – 25 mai, vor fi probele de Bacalaureat. Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 27 mai. Se vor prezenta elevii care fac parte din loturile lărgite naţionale, participanţii la competiţiile sportive şi artistice internaţionale, la care sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2016 se suprapune cu cea în care aceştia trebuie să participe la concursurile internaţionale. De asemenea, pot participa şi elevii care au fost acceptaţi la instituţiile de învăţământ superior din străinătate, unde se cere obţinerea diplomei de Bacalaureat, în acest sens fiind nevoie de o dovadă acele probe coincid cu sesiunea de vară din România”, a precizat prof.  Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.