Campanie umanitară în sprijinul bătrânilor nevoiaşi

0
259

Asociaţia „Vasiliada” în parteneriat cu Arhiepiscopia Craiovei şi TVR Craiova desfăşoară în perioada postului Paştelui campania umanitară „Faptele bune sunt Lumină”, pentru a veni în sprijinul bătrânilor nevoiaşi din Craiova şi Târgu Jiu. În cadrul campaniei, toţi cei interesaţi să ofere ajutor bătrânilor imobilizaţi la domiciliu, care trăiesc în singurătate şi sărăcie, sunt îndemnaţi să doneze la bisericile din cele două oraşe alimente neperisabile precum ulei, zahăr, făină, conserve, fasole, paste făinoase etc. Donaţiile se pot face, de asemenea, la sediul Asociaţiei „Vasiliada” din Craiova, strada „Fraţii Buzeşti” nr. 20. Informaţii suplimentare pot fi solicitate la numărul de telefon 0251.521.040. 

Donaţiile vor fi colectate de la fiecare biserică, în Săptămâna Patimilor, de asistenţii sociali ai Asociaţiei „Vasiliada” şi împărţite persoanelor vârstnice, pentru a le aduce o bucurie cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale. „Campania este o chemare a întregii comunităţi la solidaritate şi fapte bune pentru bătrânii aflaţi în suferinţă. Avem convingerea că generozitatea arătată punctual în cadrul acestei campanii se poate transforma într-un comportament filantropic permanent, exprimat prin grija faţă de nevoile celor de lângă noi”, a declarat pr. Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei „Vasiliada”.

Acestui demers umanitar s-a alăturat şi TVR Craiova, care va difuza în fiecare săptămână, până la finalul campaniei, câte o poveste a unui bătrân care trăieşte singur imobilizat la domiciliu. «Suntem alături de Asociaţia „Vasiliada” a Mitropoliei Olteniei într-o campanie care vă îndeamnă să nu îi uităm pe cei bătrâni ajunşi în situaţii dificile. Valorile omeniei, solidarităţii, milei creştine sunt valori în care credem şi pe care le cultivăm, cu convingerea că şi telespectatorii TVR Craiova vor înţelege acest demers şi îi vor răspunde», a declarat Mirela Giodea, producător executiv TVR Craiova.

Asociaţia „Vasiliada” este organizaţie nonguvernamentală, cu caracter social, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei. În cei 15 ani de activitate social-filantropică, a devenit una dintre cele mai reprezentative instituţii de caritate din Oltenia, dezvoltând proiecte sociale pentru diferite categorii de persoane aflate în dificultate, precum copii aflaţi în situaţii de risc, persoane vârstnice, persoane fără adăpost, tineri cu dizabilităţi sau persoane fără un loc de muncă. În acest an, Asociaţia „Vasiliada” a primit premiul pentru „Instituţia Anului” în domeniul asistenţei sociale din România, în cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială.