Amenzi de peste 200.000 lei aplicate comercianților care au încălcat legea

0
127

Polițiștii doljeni au demarat acțiunile de control în piețele din Craiova, da și la societățile din municipiu și din județ care comercializează carne, fructe și legume. Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat amenzi de peste 200.000 lei și au confiscat produse fără documente legale în valoare de peste 13.000 lei.

Pentru că în această perioadă crește consumul, iar oamenii încep deja să ia cu asalt magazinele pentru a-și face provizii, există pericolul ca reprezentanții societăților comerciale să încalce legea. În aceste condiții, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor, au demarat în judeţul Dolj, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor şi fructelor” precum şi din domeniul „comercializării cărnii şi a produselor din carne”.

„În cadrul acestei acţiuni, pe parcursul zilelor de miercuri și joi, au fost verificate 60 de societăţi comerciale, precum şi 30 mijloace de transport, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 200.000 lei. De asemenea, oamenii legii au confiscat mărfuri în valoare de peste 13.700 lei reprezentând peste 600 kg carne şi aproape 1.500 kg legume şi fructe pentru care nu existau documentele legale”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Între cei sancționați de polițiști se află și administratorul unei firme din Băilești care vindea carne de vită fără documente de proveniență. Astfel, în urma unui control efectuat la I.F. Becea Victor, din Băileşti, s-a constatat faptul că reprezentantul acestei societăţi a comercializat 83 kg carne tineret bovin, pentru care nu deţinea documente care să ateste provenienţa legală a acestora. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de carne comercializată fără documente.

Controalele vor continua pe tot parcursul săptămânii viitoare, după cum avertizează oamenii legii.