Ştiinţa joacă azi la Mediaş

0
607

Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova, azi, ora 20.30, stadion: „Gaz Metan”.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Butean, Larie, Yuri, Velisar – Ciocan, Alceus, Deaconu – Ze Manuel, Nuno Valente, Chamed. Antrenor: Mihai Teja. Rezerve: Buzbuchi – Francisco Junior, Plumbuitu, Romeo, Sarr, Morar, Trif, Niţu, Pambou, Sambu.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, M. Constantin, Bancu – Mateiu, Bic, Cicâldău – Câmpanu, Ivan, Baiaram. Antrenor: Marinos Ouzounidis. Rezerve: L. Popescu – Vlădoiu, Căpăţână, Fedele, V. Constantin, Tudorie, Mamut, Camara, Bărbuţ.

Arbitru: Lucian Rusandu.

Marinos Ouzounidis: „Mediaş este o echipă bună, are un lot care le-ar permite să fie mai sus, jucători buni. Noi trebuie să jucăm foarte bine pentru a reuşi să-i depăşim. Mediaş nu merita să piardă nici meciul trecut, cu FCSB. Nu putem spune niciodată înaintea unui meci că va fi uşor, mai ales că toate echipele când joacă împotriva Craiovei sau FCSB sau CFR dau tot ce au mai bun, sunt mult mai motivate. Cel mai important este să obţinem un rezultat bun. Bălaşa, Ofosu, Acka, Screciu şi Koljic sunt accidentaţi, iar Nistor este suspendat”

Mihai Teja: Încercăm să dăm maximum la toate meciurile, ne dorim să fim din ce în ce mai puternici ca să ne batem de la egal la egal cu orice echipă. Sunt sigur că vor veni şi victoriile, mi-aş dori să se întâmple începând de la meciul cu Craiova, când întâlnim un adversar foarte bun, un adversar care se bate la titlu, cu jucători foarte buni, care au calitate individuală. Au un antrenor bun care a schimbat şi sistemul de joc, e clar că ei sunt favoriţi, dar noi ne dorim să jucăm foarte bine şi să câştigăm. Jucăm acasă şi pentru noi o victorie ar fi extraordinară, pentru moral, pentru încredere”

Prefaţa partidei, în viziunea LPF:

“Cinci succese, două remize şi șase înfrângeri este palmaresul înregistrat de Gaz Metan pe teren propriu în acest sezon.

Gruparea medieşeană a primit cel puţin un gol în nouă dintre cele 13 jocuri disputate acasă în ediţia curentă, dar a şi marcat în 11 dintre aceste partide.

Oltenii au pierdut în precedenta deplasare, 0-1 cu Chindia Târgovişte, rezultat care a oprit o serie în campionat de 15 meciuri fără înfrângere departe de casă, 10 încheiate cu victorii şi cinci la egalitate.

Universitatea Craiova este singura echipă din Liga 1 care nu a primit gol din afara careului mare.

Gaz Metan şi Universitatea s-au mai întâlnit de 13 ori în principala competiţie internă, de două ori s-au impus medieşenii, de opt ori au câştigat craiovenii, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 15 august 2014, Gaz Metan – Universitatea Craiova 1-0, gol înscris de Figliomeni.

Doar o partidă s-a terminat fără gol, pe 10 decembrie 2017, joc disputat pe terenul din Mediaș.

Cel mai recent succes bifat de medieşeni: 15 septembrie 2018, Gaz Metan – Universitatea Craiova 3-2. Au urmat șase victorii ale alb-albaştrilor, printre care şi cea din ultima dispută directă, pe 7 decembrie 2020, Universitatea Craiova – Gaz Metan 3-1 (marcatori Cicâldău, Ofosu, Bărbuţ / Cardoso).

Mediile de vârstă> Gaz Metan – 24 ani şi 11 luni; Universitatea Craiova – 26 ani şi 4 luni.

Universitatea Craiova este echipa cu cei mai puţini jucători utilizaţi, doar 28, printre care şi Mirko Pigliacelli, integralist în acest sezon.

Cinci prezenţe în “Echipa etapei” publicată de LPF a strâns Alexandru Cicâldău, cele mai multe dintre fotbaliştii cu minute pentru Universitatea în ediţia actuală.

Gaz Metan s-a bazat în primele 26 de etape pe 34 de jucători, dintre care 17 sunt străini.”