Deţinut de la Penitenciarul “Pelendava”, evadat din spital, coborând pe cearşafuri

0
902
În această dimineață, polițiștii doljeni au fost sesizați de Penitenciarul Craiova – Pelendava cu privire la faptul că un bărbat de 53 de ani, din Malu Mare, deținut internat într-un spital din Craiova (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova), a evadat. Atât în Craiova, cât și în localitățile limitrofe, au fost instituite filtre pentru prinderea persoanei în cauză.
 Conform datelor oferite , semnalmentele acestuia sunt: înălţime 1.75 m, constituție robustă, faţă ovală, frunte lată, păr negru, ochi căprui, sprâncene drepte, nas rectiliniu, mustață mare cu colţurile în sus, gură mijlocie, barbă rasă. La data evadării, deţinutul era îmbrăcat în pantaloni negri şi bluză gri. Cel în cauză fusese condamnat la executarea unei pedepse de 10 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de omor. El şi-a omorât concubina, în urmă cu câțiva ani, iar acum a coborât pe cearşafuri, de la etajul unde era internat la SCJU, cu o boală gravă. Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub supravegherea unității de Parchet competente, fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de evadare, spun reprezentanţii IPJ Dolj.
Va avea loc o anchetă
Nici Penitenciarul “Pelendava” nu a rămas dator, emiţând un comunicat de presă în acest sens, urmând o anchetă pe linie internă. “În vederea capturării deținutului, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj; informarea Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române; alarmarea personalului; trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității; valorificarea imaginilor video ale sistemului de supraveghere din unitatea sanitară publică. Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Noul Cod penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani. Menționăm că deținutul a fost internat periodic în unități sanitare publice, fără a manifesta comportamente contrare normelor. Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză,  apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Craiova-Pelendava, la numărul de telefon: (0251) 422.326 / 522.274. În vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus deplasarea la fața locului, de urgență, a unei echipe multidisciplinare (specialiști ai Direcției Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar/Direcției Inspecție Penitenciară)”, se menţionează în comunicat.