Piețele din Craiova, dotate cu dezinfectant

0
317

Piețele din Craiova au fost dotate, în această perioadă, cu dozatoare cu soluții de dezinfectare, care pot fi folosite de comercianți, dar și de persoanele care vin să cunpere legume și fructe de la tarabe.

Conducerea SC Piețe și Târguri Craiova a menționat că, pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19, în pieţele din Craiova, au fost amplasate dozatoare cu soluţii de dezinfectare, ce pot fi utilizate atât de comercianţi, cât şi de cumpărători. În plus, suprafeţele cu care cetăţenii intră în contact direct – uşi, balustrade, etc. – sunt dezinfectate de mai multe ori pe zi de către personalul de curăţenie. 

Toate spațiile de învățământ preuniversitar vor fi dezinfectate

Primăria Craiova a luat decizia ca, în perioada în care cursurile școlare sunt suspendate din cauza epidemiei de coronavirus, să dezinfecteze toate spațiile din unitățile craiovene de învățământ preuniversitar: grădinițe, școli, licee, inclusiv în spațiile care aparțin creșelor din subordinea Primăriei Craiova și a Consiliului Local Municipal. Potrivit autorităților locale, acțiunea de dezinfecție va fi realizată de S.C. Salubritate Craiova S.R.L, operatorul care are delegată activitatea de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și care deține autorizații pentru desfășurarea activității de la Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC). S.C. Salubritate Craiova S.R.L., în calitate de operator autorizat pentru efectuarea activității de dezinfecție, va folosi, pentru prestarea acestui serviciu, produsul autorizat Bionet A15, biocid avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății. Produsul este indicat pentru dezinfecția suprafețelor de diverse tipuri, a spațiilor de producție și a celor în care se prepară hrana etc. și are efect bactericid, fungicid și levuricid, virulicid, micobactericid și tuberculicid. 

Spitalele, în carantină

Autoritățile locale au instituit, încă de luni, carantina în toate cele patru spitale din Craiova, Spitalul Clinic de Urgență Craiova, Spitalul Filantropia, Spitalul de Neurospsihiatrie și Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Tot ca o măsură de prevenție, stagiile de practică ale elevilor și studenților, din spitale, au fost și ele suspendate. Marți, municipalitatea a dispus și închiderea, până la data de 22 martie, a celor nouă creșe din Craiova, precum și anularea tuturor activităților instituțiilor de cultură.