O Olimpiadă a trecut, alta vine

1
332

Mâine este o nouă zi de sâmbătă. Elevii, dintre cei mai buni, participă la fazele judeţene ale diverselor Olimpiade naţionale, pe discipline. Sunt aşteptaţi peste 200 de tineri, de la toate instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţ, care vor dori să îşi arate capacităţile. În acelaşi timp, au fost făcute cunoscute şi rezultatele la etapele similare ale concursurilor, ţinute săptămâna trecută, în care s-a stabilit numărul copiilor trimişi din Dolj la „naţionale”.

 E sâmbătă şi, ca în fiecare primăvară, cei mai buni elevi sunt prezenţi să-şi dovedească pregătirea la Olimpiadele Naţionale, faza judeţeană, la toate disciplinele. „La Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” vor concura 73 de elevi din clasele a IX-a – a XII-a, la „Informatică”. De asemenea, la Colegiul Naţional „Carol I”, vor fi prezenţi, la aceeaşi disciplină, 42 de copii din clasele a V-a – a VIII-a . Pentru faza naţională, care va fi găzduită, la Craiova, în aprilie, avem 13 locuri calicante pentru liceu şi 14 pentru gimnaziu”, a declarat prof.  Gabriela Panait, inspector de „Informatică” în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Altă materie de studiu care îşi cheamă copiii buni la concurs este „Istoria”. „Astăzi, la Liceul Teoretic „Tudor Arghezi”, 129 de elevi , din clasele a VIII-a – a XII-a, vor participa la etapa judeţeană şi aşteptăm să vedem câţi vom califica mai departe”, a declarat prof.  Tudor Dorobanţu, inspector de „Istorie” în cadrul ISJ Dolj.

„Fraţii Buzeşti” şi „Carol I” şi-au „luat partea leului”, la „chimie şi astronomie

Unele Olimpiade vin astăzi, altele s-au desfăşurat săptămâna trecută. La „Chimie”, s-au stabilit cei care vor reprezenta judeţul Dolj la faza naţională . Din cei 32 de participanţi, nouă şi-au obţinut dreptul de a merge mai departe – cinci de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, ceilalţi de la Colegiul Naţional „Carol I”. Punctajul maxim a fost obţinut de către Florian Călina, de la „Fraţii Buzeşti”, locul al doilea fiind ocupat de  Iris Ciobanu, de la „Carol I”. La „Astronomie şi Astrofizică”, faza naţională desfăşurându-se tot în Cetatea Băniei, nu se ştiu, deocamdată, cei care vor participa la „etapa supremă”, ca număr, urmând să fie stabilite datele de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, dar sunt declaraţi competitivi şapte tineri – doi la secţiunea „Junior”, ceilalţi la „Senior”.  Cristian Ciulică  (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”), la „cei mici”, şi  Alexandra Băduţ , de la aceeaşi instituţie de învăţământ, la „seniori”, calificată şi la „Fizică”, la etapa naţională.

1 COMENTARIU

  1. O “mica” eroare astronomica, la cei “mici” – juniori OAA, cei doi calificati sunt de la C.N. “Carol I”, Ivascu Anastasia , componenta a lotului din 2015 si Ciocioiu Mihnea. La seniori sunt 5 calificati , toti cu premiul I, printre care si Bucur Mara, eleva a CN “Carol I” aflata la a V-a participare la ONAA impreuna cu Alexandra Grecu aflata la a doua participare, toti cei 4 elevi mentionati efectuand pregatirea la cercul de astronomie si astrofizica al CNC.
    Competitivi sunt insa 4 juniori si 6 seniori dintre participantii OJAA 2016 daca nu mentionam ca e primul concurs oficial in cazul caruia regulile de calificare sunt cunoscute DUPA desfasurarea concursului!!!
    Etapa suprema a astronomiei este de fapt reprezentata de cele doua Olimpiade Internationale, la care elevii pot accede mai intai prin calificarea in lotul largit si apoi in loturile restranse pentru IAO si IOAA.

Comments are closed.