Este restrângerea, vine excepţia

0
357

Ne aflăm în plină etapă a mobilităţii cadrelor didactice, s-a terminat faza de completare a normelor didactice , vine cea a restrângerii de activitate şi va sosi cea a măsurilor excepţionale. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a adoptat măsurile legale şi a transmis, în teritoriu, tot ceea ce trebuie îndeplinit.  

Janina Vaşcu

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a finalizat perioada de completare a normelor didactice şi se află, în prezent, faza restrăngerii de activitate. „Ne aflăm, în prezent, în perioada în care pregătim şedinţa de mişcare a personalului, referitoare la restrîngere. Vorbim de 65 de punctaje, care sunt şi postate pe site-ul ISJ Dolj, nu de persoane, deoarece sunt cadre didactice care au depus şi două-trei dosare. Chiar dacă nu au aplicat la sediul unităţilor unde sunt titulare, dar au depus cerere la ISJ , dar nu s-a finalizat procesul, va avea loc o şedinţă publică şi se vor rezolva toate cazurile ”, a declarat prof. Janina Vaşcu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi preşedinte al Comisiei Judeţene de Mobilitate a Personalului Didactic.

Excepţii clar definite

Pentru excepţii sunt prevăzute metodologii, dar nu foarte explicite, de aceea s-a realizat armonizarea legislaţiei, pe înţelesul tuturor , la nivelul judeţului Dolj. „Dacă vorbim despre situaţiile excepţionale, Comisia de mobilitate a încercat să definească excepţiile pentru dosarele care trebuie depuse în luna mai, în aşa fel încât să uşurăm şi munca tuturor colegilor care lucrează în acest domeniu. Astfel, am identificat şi definit toate problemele şi am trimis o Notă Telefonică în care sunt cuprinse toate aspectele ”, a mai spus Janina Vaşcu. În şedinţa Consiliului de Administraţie al ISJ Dolj, de la finele lunii ianuarie s-au stabilit şi definit situaţiile excepţionale pentru detaşarea la cerere, prin concurs specific; prelungirea duratei contractelor individuale de muncă pe perioadă determinată, pentzru anul şcolar 2016/2017; angajarea pe perioadă determinată în acelaşi an de învăţământ. „În mod excepţional, cadrele didactice care nu depun cereri de înscriere (pentru etapele mobilităţii, menţionate în Calendarul specific), în perioada 13-20 mai, pot depune aceste cereri în perioada 16-17 august numai în următoarele cazuri: internare în spital, în perioada 13 – 20 mai, dovedită prin acte justificative; deces soţ/soţie, ascendenţi/descendenţi până la gradul II inclusiv, dovedit prin documente justificative”, se menţionează în comunicatul emis de către ISJ Dolj.