Război în Ucraina: Încă un înalt responsabil militar demis pentru corupţie

1
339

Comandantul adjunct al Gărzii Naţionale, Ruslan Dziuba, a fost demis din funcţiile sale sâmbătă seara, de preşedintele ucrainian, care n-a precizat vreo justificare, dar a declarat în alocuţiunea nocturnă că în continuare campania de curăţire a administraţiei centrale de corupţie va avea transparenţă şi responsabilitate. Într-o altă ordine de idei preşedintele polonez, Andrzej Duda, a spus că livrarea de avioane de luptă este o decizie criticată „nu uşor de luat”. Potrivit acestuia, livrarea de avioane militare face obiectul „unei decizii comune”. Ucraina doreşte aderarea, de acum în 2 ani, la UE şi dreptul de integrare în NATO după victoria militară în faţa Rusiei, a spus Zelensky în cursul unei reuniuni cu reprezentanţii societăţii financiare americane IJP Morgan, unde a fost evocată reconstrucţia ţării.

1 COMENTARIU

  1. Inca o maciuca la un car de oale sparte vine sa anunte -in ,,Cuvantul Libertatii” – ca disperarea stapanului de sclavi se varsa spre scalvi cu acceiasi furie. Presa corporativa , ca sa explic sensul proverbului,spune ca nu e nevoie un efort prea mare ca sa distrugi ceva; e suficient ce s-a scris si ce s-a executat!. Din tarla lui Zelensky pleaca cei care nu au fost in stare sa-i dea satifactia invingatorului Rusiei. Asa fac mai toti,,conducatorii”! Hitler a indepartat o serie de ,,tradatori” care au pierdut batalii, Stalin a facut la fel, Ceausescu i-a indepartat pe cei care pupau mana condicatorului statelor sovietice socialiste, presedintii americani, multumeau cu un zambet tamp unor din randul celor care nu au voce pe placul chiriasului de la Casa Alba,etc.etc, istoria e plina de astfel de legume putrede. Intr-un articol publicat de Mike Withney pe 5 februarie 2023, in The unz Review, se pot citi urmatoarele idei:,, Pe 16 februarie 2022,cu o saptamana intreaga inainte ca Putin sa trimita trupe in Ucraina, armata ucraineana a inceput bombardarea puternica a zonei(in estul Ucrainei) ocupata in principal de etnici rusi. Oficiali ai misiunii de observatori ai Organizatiei pentru securitate si cooperare in Europa(OSCE) se aflau in apropriere in acel moment si tineau o evidenta a bombardamentleor in momentul in care au avut loc.Ceea ce a descoperit OSCE a fost ca bombardamentele s-au intensificat dramatic pe masura ce saptamana a trecut, pana cand a atins un varf pe 19 februarie 2022, cand au fost inregistrate un total de 2026 de lovituri de artilerie. Retineti de fapt ca armata ucraineana bombardeaza zone civile de-a lungul liniei de contact care erau ocupate de alti ucraineni.” Deci ,psihopatul de Zelenky nu avea armata lui Putin in tara lui, dar isi bombarda prorpiul popor la cererea cui? Am cautat in arhiva ,,Cuvantului libertatii” despre asta prin intrebarea:,, Bombardamente ale armatei ucrainene vazute de observatorii OSCE”. Nu am gasit nicio stire! Dimpotriva, ,,Cuvantul Libertatii” in sugereaza ca ,,daca nu sunteti multumit de rezultate, ca rugam sa folositi un alt criteriu de cautare”. Multumesc, CV, desigur am cautat si am gasit! Doar Deutsche Welle scria in 17 februarie ca:,, OSCE semnaleaza lupte in estul Ucrainei;potrivit observatorilor OSCE , armistitiul in vigoare a fost incalcat. Rebelii pro-rusi si armata ucraineana se acuza reciproc.”.
    Va intreb ,pe cei din redactia ,,Cuvantului Libertatii”, daca in orice tara din Europa occidentala si ar fi fost niste separatisti pro-iesirea din UE sau pro-nu stiu ce zaiafet care sa puna in pericol,,independenta si suveranitatea ei , armata statului occidental isi ucide proprii cetateni , indiferent de originea lor etnica? Revenind la zaiafetul lui Zelensky cu ,,eliberarea din functie” a celor care nu il ajuta sau nu mai vor sa-l ajute pentru o cauza pieduta de el si de stapanul sau Biden, vreau doar sa spun ca UE e mai imbecila decat cocainomanul ucrainean ,facandu-l sa creada ca va ucide coruptia din Ucriana atat timp cat UE e corupta pana in maduva oaselor! Nu uitati ! OSCE are 57 de state participante din care unele fac parte din NATO! Atunci se pune o intrebare fireasca: daca exista o cooperare intre NATO si OSCE, de ce a izbucnit razboiul in Ucraina? De ce OSCE, nu s-a facut inteleasa ca tratatelelde la Minsk trebuiesc respectate? Ce fel de cooperare propaga aceste bande de ,,observatori” ticalosi? Imi doresc ca niste jurnalisti de la ,,Cuvantul Libertatii” sa faca o analiza , cu echidistanta , despre aberatia cooperarii NATO-OSCE!

Comments are closed.