Arestat pentru furt din locuinţă

0
449

Un craiovean de 26 de ani a fost arestat preventiv în baza mandatului emis sâmbătă, pe numele său, de Judecătoria Craiova, pentru furt calificat, după ce poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova au reuşit să documenteze activitatea infracţională a acestuia. S-a stabilit că, la sfârşitul lunii decembrie, a intrat într-un apartament de pe Calea Bucureşti, de unde a furat bunuri în valoare de aproape 5000 de lei şi a dispărut, sustrăgându-se cercetărilor. Oamenii legii l-au prins vineri, în zona Autogării Nord Craiova.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, la sfârşitul lunii decembrie, anul trecut, o femeie de 36 de ani care locuieşte într-un imobil situat pe strada Calea Bucureşti din Craiova a sesizat faptul că, în ziua de 27 decembrie, în intervalul orar 08.00 – 08.20, persoane necunoscute, prin escaladarea ferestrei deschise de la dormitorul locuinţei sale, au pătruns în apartament şi i-au sustras un laptop, un telefon mobil şi trei genţi de damă în care se aflau documente personale. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 4 Craiova, care a constatat că cele sesizate se confirmă, iar cu ocazia cercetării locului faptei s-a stabilit că autorii au pătruns în locuinţa situată la parterul blocului, prin escaladarea ferestrei dormitorului lăsate deschisă. Prejudiciul cauzat a fost estimat de persoana vătămată  la valoarea de 4700 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar în urma cercetărilor făcute de lucrătorii Secţiei 4 şi cu sprijinul specialiştilor Serviciului Criminalistic a fost identificat autorul faptei, respectiv Vasile Musii, de 26 de ani, din Craiova, persoană care s-a sustras cercetărilor efectuate în cauză.

În baza unor informaţii obţinute de poliţişti, vineri, 9 februarie a.c., tânărul a fost depistat în zona Autogării Nord Craiova şi condus la sediul Secţiei 4 Poliţie Craiova pentru continuarea cercetărilor. „În urma analizării materialului probator, în cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale precum şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de acesta pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj pe bază de ordonanţă de reţinere”, a precizat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Sâmbătă, Vasile Musii a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Craiova, care a emis pe numele inculpatului mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, acesta fiind, din nou, fiind introdus în arestul I.P.J. Dolj.