Foarfelea!

0
89

Universitatea Craiova – FC Zugdidi 1-0

A marcat: Ferfelea 15.

Universitatea Craiova: Latinovic – (30 Brac 60 Irimia) – Cârjă (45 Kitanovski), Pătraşcu, Patriche (46 Ljubinkovic), Vătăjelu (46 Velcovici) – Vandelannoite (35 Tomic) – Ganea (46 Ivan), Câju (60 Voineag), Ferfelea (46 Valskis), Şerban (46 R. Petre) – Curelea (46 Voinea). Antrenor: Ovidiu Stângă.

Zugdidi: Kvilitaia – Kankia, Mirtishuvala, Apakidze, Javashvili – Shakalikashvili, Kirkitadze, Lomia, Sikhazulia – Guguchia, kavaliuskas. Au mai jucat: Zarkua – Kiria, Samuşia, Bulia, Katamadze. Antrenor: Georgi Daraşelia.

Eliminat: Javashvili 80.

 

O foarfecă de la 16 metri a play-maker-ului Craiovei a decis amicalul de ieri cu georgienii

Un sfert de oră trecuse din amicalul Craiovei cu georgienii de la Zugdidi în Antalya şi a sosit faza pentru care merită să urmăreşti şi un meci modest şi poţi pleca imediat ce ai văzut-o. O minge venită în preajma careului mare, puţin lateral dreapta a căzut exact pe şiretul lui Ferfelea, care s-a răsturnat trimiţând-o în vinclu. Până şi staff-ul gruzinilor s-a ridicat să aplaude execuţia, pe care coordonatorul Craiovei a încercat să o repete o jumătate de oră mai târziu, dar a fost blocat de un adversar. Oltenii nu s-au mai deplasat din complexul unde sunt găzduiţi şi au avut postura de gazde pentru trupa georgiană, aflată în subsolul primei ligi interne. Un adversar modest, dar surprinzător de motivat, care a provocat o dispută cu accente neaşteptat de dure pentru caracterul amical pe care-l avea. Belgianul Vandelannoite a fost prima victimă a exceselor gruzinilor, fiind înlocuit cu debutantul Tomic, în postura sârbului fiind şi tinerii Voineag şi Petre, niciunul ieşind în evidenţă în jocul de ieri. Craiova a dominat prima parte şi a avut mai multe ocazii de a-şi dubla avantajul, însă a ratat cu seninătate. Cuplul Ferfelea-Câju a câştigat centrul terenului şi a desfăcut uşor apoi defensiva adversă, astfel apărând ocaziile de gol. În minutul 45 a venit şi prima şansă a celor de la Zugdidi, anihilată de Brac, însă georgienii aveau să echilibreze jocul în partea secundă, când au avut şi alte două mari oportunităţi de a egala, faţă de doar una a echipei total schimbate a lui Stângă. Lomia, un Marouane Fellaini al georgienilor din punct de vedere al coafurii, a fost cel care a risipit cea mai mare şansă de remiză a georgienilor. Aceştia şi-au trecut în cont şi o eliminare, pe final, dar li s-a permis să continue jocul în 11 jucători.

 

Ferfelea: „Sper să dau un astfel de gol în în campionat, în faţa fanilor craioveni”

Mijlocaşul Craiovei era foarte încântat de execuţia sa, cea mai frumoasă din carieră

 

Viorel, ţi-a ieşit un gol de excepţie…

Mi-a reuşit execuţia, mă bucur foarte mult, fiindcă am mai încercat şi e prima dată când dau un asemenea gol într-un joc. Nu mai ştiu dacă am apucat să intru sau nu în careu, dar credeam că mingea iese afară, nu se duce chiar acolo, când m-am uitat am văzut însă mingea în poartă. Sper din tot sufletul să dau un asemenea gol şi în faţa suporterilor craioveni. Bine, în primul rând aş vrea să câştigăm meciul, apoi să dau eu gol şi abia apoi dacă se poate să fie şi o asemenea reuşită.

Destul de dur au jucat georgienii, te-ai enervat la un moment dat..

Au fost câteva intrări dure, ţinând cont că era doar un meci amical şi trebuie să ne protejăm, fiindcă nu mai este mult până la realuarea campionatului şi oricum avem cam mulţi jucători indisponibili

Un antrenament bun per total…

Aşa este, ne-am creat destule ocazii, a fost un meci util, chiar dacă se resimt o oarecare oboseală după acest stagiu.  Inclusiv în acest meci ne-au lipsit jucători exponenţiali, care pot schimba jocul echipei. Şi cei care au intrat trebuie să se integreze, au nevoie să înveţe cât mai repede linva străinii, pentru a putea comunica mai uşlor, dar cel mai important este să fie valizi şi antrenorul să aibă de unde alege când va reîncepe sezonul.

Primul meci pare să fie şi cel mai important, ţinând cont că Mureşul s-a întărit serios şi conduce şi în clasamentul play-off-ului…

Pentru noi vor veni 18 finale, fiecare meci îl vom trata serios şi vom încerca să-l câştigăm.

Ai un remarcat dintre colegii tăi după aceste meciuri?

Cred că Făină (Pătraşcu, n.r.) a devenit un jucător foarte important şi nu spun acest lucru doar pentru că este colegul meu de cameră.

Aveţi numai victorii în echipamentul galben…

Păi suntem lideri şi în ca în Turul Franţei trebuie să îmbrăcăm tricoul galben. Glumesc, e un echipament frumos, dar culorile noatre sunt alb-albastru şi în acestea ne place cel mai mult să jucăm.