„Weekend Family” – proiect educativ-interactiv la Muzeul Olteniei

0
90

Muzeul Olteniei – Secţia de Ştiinţele Naturii derulează, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, în perioada martie-septembrie a.c., proiectul educativ-interactiv „Weekend Family”, o alternativă interesantă de petrecere a timpului liber. Programul se adresează familiilor ce au copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani şi urmăreşte, prin activităţi realizate într-o manieră ludică şi interactivă, stimularea creativităţii, dezvoltarea comunicării, dobândirea de noi abilităţi etc.

Specialiştii Muzeului Olteniei organizează, în cadrul programului, ateliere interactive, dar şi vizite tematice în expoziţiile Secţiei de Ştiinţele Naturii. La atelierele, participanţii au ocazia de a pune în practică diverse tehnici: desen, acuarelă, modelaj în lut, colaj din materiale refolosibile, quilling etc., în funcţie de tema modulului respectiv. La finalul fiecărei întâlniri, părinţilor/bunicilor li se pune la dispoziţie o fişă a programului, pe care o pot utiliza împreună cu cei mici, pentru recapitularea cunoştinţelor învăţate la muzeu.

Pentru derularea optimă a atelierelor, specialiştii muzeului au optat pentru organizarea programului pe patru grupe de vârstă: 4-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani şi 11-12 ani. La fiecare modul/şedinţă vor fi acceptate maximum trei familii. Fiecărei grupe de vârstă îi sunt alocate două şedințe (module) pe lună, în ziua de sâmbătă, între orele 9.30 – 11.30. Temele ce vor fi parcurse în cadrul proiectului sunt „Micul detectiv – să descoperim natura” (15, 29 martie), „Sanitari ai naturii” (12, 26 aprilie), „Animale răpitoare şi prădătoare” (10, 24 mai), „Monumente ale naturii” (7, 21 iunie), „Atelierele Tanti Aneta – metode de conservare şi restaurare a pieselor din muzeu” (5, 19 iulie), urmate de realizarea de participanţi a unei scenete cu personaje din lumea animală (2, 16 august) și de modulul final de premiere (6 septembrie).

„Pentru derularea în bune condiţii a atelierelor, adulţii trebuie să îi însoţească pe copii pe toată durata şedinţei, la sediul Muzeului Olteniei. Participarea se face numai pe bază de înscriere individuală în săptămâna în care are loc modulul la care se doreşte să se participe şi în limita locurilor disponibile”, au precizat reprezentanții instituției. Materialele folosite în cadrul atelierelor educativ-interactive „Weekend Family” vor fi puse la dispoziţia participanţilor de muzeu. Înscrierile se pot face la adresele de mail lilagima@yahoo.com, muzeulolteniei@yahoo.com sau la numerele de telefon 0766.326.909 și 0251/411.906.