Trofeul de la “Micul Arhimede” a ajuns la micii matematicieni de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”

1
1812

Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova  a fost sâmbătă 8 decembrie, gazda Concursului Interjudeţean de Matematică „Micul Arhimede”– ediţia a XVII-a. Un concurs cu tradiţie, care se adresează elevilor din clasele a III-a și a IV-a ale ciclului primar şi elevilor din ciclul gimnazial, de la clasa a V-a până la clasa a VIII-a. La clasa a IV-a cele mai bune rezultate le-au obţinut elevii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, care au obţinut punctaj maxim şi au adus şi Trofeul, completând astfel colecţia, care reprezintă mândria oraşului şi care poate fi admirată, în holul liceului.

La concurs au participat din fiecare şcoală invitată cel puţin trei elevi din fiecare an de studiu. Au fost invitaţi elevi din județele Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Teleorman și Dolj, participând astfel peste 550 de elevi.  Concursul a constat într-o probă scrisă cu durata de 2 ore, iar subiectele au fost de tip grilă şi clasice, din materia cuprinsă în programa şcolară parcursă până în acest moment. Concomitent s-a desfăşura pentru cadre didactice Simpozionul Național „Matematica – între tradiţie şi inovaţie”, ediţia a XVII-a, înscris în Calendarul activităţilor ştiinţifice, metodice şi culturale în anul şcolar 2018 – 2019 în județul Dolj.

„Am dovedit că putem să fim şi o echipă puternică”

 Festivitatea de premiere pentru concursul „Micul Arhimede” a fost organizată duminică,  9 decembrie, în sala de festivităţi a Școlii Gimnaziale „Nicolae Romanescu”. Elevii au primit diplome, medalii, rechizite, iar  la final s-au acordat şi cupe pe fiecare an de studiu şi unitate de învăţământ. La clasa a IV-a, cupa a revenit Colegiului Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, micii matematicieni  dovedind ingeniozitate la elaborarea soluţiilor, iscusinţă şi mai ales, hărnicie. Echipa a fost formată din Karina Maria Viespescu; Andrei Mihai Ionescu; Constantin Ionaşcu; Iulia Sorescu, toţi elevi în clasa a IV-a pregătiţi de prof. Elena Alexia. Echipa a fost completată de Matei Muşuroi, de asemenea elev în clasa a IV-a la CN Fraţii Buzeşti, pregătit de prof. Camelia Popescu. „Sunt elevi extraordinari, care muncesc foarte mult şi au rezultate foarte bune. Oriunde mă duc cu aceşti elevi, oriunde concurează aceşti copii, fac faţă cu brio şi întotdeauna vin cu ceva acasă. Acum, de la Micul Arhimede, ne-am întors cu trofeul şi nu e puţin lucru. Am obţinut şi rezultate extraordinare prin participarea individuală, dar am dovedit că putem să fim şi o echipă puternică”, a explicat prof. Elena Alexia, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”. 

Şi la LuminaMath…tot pe primele locuri

Karina Maria Viespescu; Andrei Mihai Ionescu; Constantin Ionaşcu; Iulia Sorescu şi Andrei Rareş Ştefan, toţi elevi în clasa a IV-a, coordonaţi de prof. Elena Alexia, înainte de Micul Arhimede mai participaseră, în urmă cu o săptămână la Concursul de matematică „LuminaMath”. O competiţie dificilă, subiectele  având un grad de dificultate foarte ridicat, iar elevii mai sus menţionaţi au obţinut şi aici cele mai bune rezultate din judeţul Dolj. „Anul aceasta, Fundația Lumina Instituții de Învățământ a organizat cea de-a XXII-a ediție a concursului național de matematică LuminaMath. Ca în fiecare an, ne-am dorit să continuăm tradiția și să participăm la competiţie. Ediția din acest an s-a desfășurat tot gratuit, pentru elevii claselor II-VIII și a avut același format ca anul trecut: Etapa Online și Etapa Scrisă cu mențiunea că Etapa Online s-a desfășurat în mai multe zile pentru toate clasele. Elevul care va ocupa primul loc pe județ, pe fiecare clasă în parte, având un punctaj de minim 80 de puncte, va fi premiat cu o tabără națională care va cuprinde și ore de matematică. De asemenea, elevii care vor obține un punctaj de minim 80 de puncte și care se vor clasa în primii treizeci de elevi la nivel național vor fi premiați cu o tabără națională. Aşadar, şi elevii noştri vor beneficia de o astfel de tabără naţională”, a mai precizat profesorul coordonator. 

1 COMENTARIU

  1. Doamna Ileana Alexie a fost invatatoarea fiicei mele, Andreea. Este un om deosebit de serios, bine pregatit, cu inalta tinuta morala, in concluzie, o persoana din ce in ce mai rara in invatamantul din Dolj! Respect din tot sufletul acest OM, pentru munca si efortul depus in formarea atator generatii de copii care acum au propria carte de vizita!

Comments are closed.