“Permisul de Argeş” loveşte iarăşi

0
49

permise_conducereÎn urma descinderilor de joi dimineaţă făcute de poliţişti la o clinică privată şi la zece şcoli de şoferi, două asistente şi administratora clinicii au fost reţinute pentru 24 de ore. Cele trei sunt bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual şi abuz în serviciu. Poliţiştii au ridicat 25.000 de lei susceptibili a proveni din activitatea infracţională, 8 telefoane mobile şi documente medicale.

Poliţiştii au descoperit fraude cu 150 de dosare medicale pentru examenul auto. Cei care aveau nevoie de adeverinţe medicale pentru dosar, mergeau la clinică, plăteau între 80 şi 120 de lei şi în doar câteva zile primeau toate documentele, fără să fie examinaţi.

Anchetatorii au verificat şcolile de şoferi şi au mers la domiciliile unor suspecţi. Practic, ceea ce au găsit acum poliţiştii nu face decât să confirme tradiţia începută în 2008, când a izbucnit scandalul mită pentru permise. Atunci, judeţul Argeş a devenit cunoscut ca fabrică de permise auto. S-a descoperit că zeci de şoferi obţinuseră carnetele contra cost. Mulţi dintre cei implicaţi, inclusiv foşti şefi şi ofiţeri ai Serviciului Permise, au ajuns la închisoare.