În turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale, Studenţii basarabeni din Craiova au de ales între viitor şi trecut

0
990

Cel de-al doilea tur de scrutin prezidenţial din Republica Moldova, care va avea loc pe 13 noiembrie, reprezintă o alegere decisivă. Pentru prima dată în ultimii douăzeci de ani se alege direct preşedintele. Este vorba despre alegeri care vor defini viitoarea traiectorie a Moldovei şi cursul său european.  Tinerii din centrele universitare din România aşteaptă politicieni responsabili care să lucreze pentru binele fiecăruia dintre ei. Moldovenii doresc o economie puternică, locuri de muncă şi prosperitate. Iar aceste proiecte le poate realiza doar un preşedinte proeuropean, capabil să ofere astfel de rezultate. Maia Sandu sau Igor Dodon. Spre Europa sau spre Rusia, cam acestea sunt cele două variante.  Nu este doar o alegere între a merge înainte sau a da înapoi, ci este o alegere între un viitor mai bun sau un trecut tumultos. Igor Dodon, candidatul Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), clasat pe locul întâi la primul tur de scrutin, a solicitat deschiderea în Federaţia Rusă a 159 de secţii de votare pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.  Solicitarea candidatei Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, clasată pe locul al doilea la primul tur de scrutin prezidenţial, a fost ca studenţii şi elevii să poată vota la locul unde îşi fac studiile, semnând o declaraţie pe proprie răspundere împotriva votului multiplu.

 Igor Timuş, student anul II, Facultatea de Mecanică:

„Votaţi, o faceţi în primul rând pentru voi!”

             „Duminică, 13 noiembrie a.c., în Republica Moldova, se vor desfăşura alegerile prezidenţiale, turul al II-lea. Este pentru prima dată, după anul 2000, când preşedintele va fi ales prin vot direct de către cetăţeni. În cursa electorală au mai rămas doi candidaţi, extrem de puternici, dar cu viziuni diferite în ceea ce priveşte viitorul Republicii Moldova : Maia Sandu şi Igor Dodon. De data aceasta nu  mai suntem nevoiţi să pierdem o zi pe drum, pentru că avem şi noi, la Craiova, secţie de votare şi ea se găseşte în incinta Universităţii din Craiova, str. Alexandru Ioan Cuza nr 13. Se permite cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot, aflaţi peste hotarele ţării, în ziua alegerilor Preşedintelui Republicii Moldova, din 13 noiembrie 2016 să participe la votare în baza paşaportului cetăţeanului Republicii Moldova cu termen de valabilitate expirat, ce conţine numărul de identificare de stat (IDNP). La acest tur al alegerilor CFR-ul s-a  mobilizat şi cine doreşte să vină cu trenul la Craiova să voteze o poate face, fără costuri. Important este să ajungă şi să voteze, o face în primul rând pentru el”.

Dana Stratan, studentă anul I, Facultatea de Litere:

„Hai împreună să luptăm, nu cu vorbe, ci cu fapte!”

„Îţi doreşti un viitor mai bun pentru mica noastră ţară, Republica Moldova? Atunci totul e în mâinile tale! Vino pe data de 13 noiembrie la secţia de votare şi exercită-ţi dreptul de cetăţean. Arată ca îţi pasă şi te gândeşti la ziua de mâine. Un singur vot poate schimba cursul istoriei, iar generaţia noastră este mai mult ca niciodată obligată sa facă această schimbare. Hai împreună să luptăm, nu cu vorbe, ci cu fapte!”.

Iulia Maldur, studentă anul I, FEAA:

„Republica Moldova merită o schimbare!”

„Republica Moldova merită o schimbare! Stimaţi cetăţeni, în special tânăra generaţie, nu fiţi indiferenţi şi participaţi activ la soluţionarea problemelor din Republica Moldova. Prin vot avem puterea de a schimba situaţia ţării spre bine. Şi dacă tot suntem consideraţi un popor unit şi prietenos, atunci să o demonstrăm şi în cadrul alegerilor prezidenţiale. Fiţi responsabili şi mergeţi la vot!”.

 Nadin Cebotari, studentă anul I, Facultatea de Drept:

#MaiAvemOşansă!!!

„Vino pe 13 noiembrie la VOT pentru a alege împreună viitorul preşedinte al ţării noastre. Doar împreună putem face lucruri cu adevărat mari! Nu fi indiferent, fii un exemplu prietenilor tăi! Nu votezi, nu contezi !Acum nu o să vă rog doar să ieşiţi la vot, o să vă rog sa vă gândiţi la viitorul nostru, al copiilor voştri când o veţi face! Votaţi în aşa fel, ca după 4 ani de zile să nu vă pară rău de alegerea făcută. #MaiAvemOşansă!!!…”.

Cristina Chiriac, studenta master, Facultatea de Drept:

„Trebuie să facem parte din INIMA Europei”

„Dacă lipsa de încredere, dezorganizarea şi dezamăgirea cu privire la activităţile politice de la Chişinău au servit ca pretexte, care să justifice, cel puţin în parte, absenţa de la vot în turul întâi al alegerilor desfăşurate, niciuna dintre acestea nu mai este valabilă pentru cel de-al doilea tur. Pe 13 noiembrie, ne alegem viitorul. De pe 13 noiembrie, trebuie să facem parte din INIMA Europei!!!”.

Silvia Mocanu, studentă anul I, Facultatea de Drept:

„Mie îmi pasă de patria mea!”

          „Îmi dau seama că subiectul este actual, că aţi mai auzit cuvântul “VOTEAZĂ” de nenumărate ori, dar mă întreb de ce nu aţi reacţionat,de ce nu aţi votat?! Cât de indiferenţi puteţi să fiţi? Mie îmi pasă de patria mea de aceea eu am ales MAIA SANDU, eu am ales un viitor mai bun, un stat democratic. Deci, vă anunţ că pe 13 noiembrie mai aveţi posibilitatea să faceţi ceva pentru ţara voastră. Haideţi la vot!”.

Andre Druţă, student anul I, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport:

„Fă un efort şi deschide ochii!”

 „Naşterea mea n-a adus nici cel mic câştig al universului. Moartea mea nu-i va micşora nici imensitatea, nici splendoarea. Însă ceea ce numim noi VIAŢĂ şi LIBERTATE are loc numai şi numai în inimile fiecăruia dintre noi. Dacă doreşti să laşi în viaţă o amprentă mult mai semnificativă decât aceea de pe canapeaua de acasă, nu fi indiferent. Şansa există, dar nu se vede, nu se vede atât timp cât eşti orb, fă un efort şi deschide ochii, mergi la vot şi îndrăzneşte să furi o fărâmă din splendoarea universului…”.

Igor Timus

stratan dana

Maldur Iulia

Cebotari Nadin

cristina chiriac

Silvia Mocanu

Andrei Druţă