Craiova se pregăteşte să-i sărbătorească pe polonezi

0
64

poloneziCentrul de Limba şi Cultura Poloneză din cadrul Universităţii din Craiova celebrează, astăzi, Ziua Independenţei Poloniei. Alături de conducerea Universităţii şi autorităţile locale, la evenimentele care sunt organizate pentru a marca această sărbătoare va participa şi consulul Andrzej Kalinowski.

Manifestările dedicate Poloniei sunt programate să aibă loc pe parcursul întregii zile de astăzi şi se bucură de prezenţa consulului Andrzej Kalinowski. Diplomatul polonez este aşteptat, la ora 10.00, la Universitatea din Craiova, unde va fi întâmpinat de rectorul Cezar Spânu.

Oficialii se vor deplasa apoi la Cimitirul Catolic din Craiova, unde, ca în fiecare an, vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor Polonezi.

Teatrul de Copii şi Tineret „Colibri” va găzdui un program artistic special, care a fost pregătit pentru această sărbătoare. Organizatorii au pregătit o expoziţie intitulată „Afişul teatral polonez”, care va fi vernisată în prezenţa consulului polonez. Oaspeţii vor fi invitaţi apoi în sala de spectacole, unde vor asista la un mic program artistic care a fost pregătit de studenţii care învaţă limba polonă şi elevi de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”.

De asemenea, consulul Andrzej Kalinowski va vizita Muzeul de Artă şi Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din cadrul Universităţii din Craiova.