„Bani pentru şcoala ta!”

0
63

eleviA început a IV-a ediţie a competiţiei naţionale de educaţie financiară „Bani pentru şcoala ta”. Liceenii din România pot câştiga finanţări pentru şcolile lor, dacă urmează un training on-line gratuit de educaţie financiară şi e-commerce. La competiţie pot participa elevi de minimum 15 ani, dar şi absolvenţi, profesori, părinţi şi alţi susţinători ai unităţii de învăţământ.

Participanţii pot opta pentru unul dintre cele două traininguri disponibile pe http://www.banipentruscoalata.ro/ – BaniIQ şi  Banii pe net – sau le pot urma pe amândouă în perioada 5-17 decembrie 2016. Săptămânal, pe site-ul concursului va fi anunţat clasamentul provizoriu. Fiecare liceu este înregistrat automat în competiţie, odată cu înscrierea elevilor şi susţinătorilor săi în training şi acumulează puncte pentru fiecare elev, profesor, părinte sau prieten care urmează trainingul on-line şi completează testul de verificare a cunoştinţelor.

Instituţia de învăţământ cu cel mai mare număr de cursanţi va beneficia de un premiu constând într-o sumă în euro egală cu numărul acestora, în limita a 10.000 de euro. Premiul va fi folosit exclusiv pentru modernizarea şcolii prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziţia de echipamente şi resurse educaţionale. Se vor acorda patru premii: unul pentru şcolile mari, în limita a 10.000 de euro, şi trei premii pentru celelalte, care vor atrage primii 1.000 de susţinători fiecare. Validarea câştigătorilor va avea loc în perioada 1-3 februarie 2017.

Competiţia este organizată de JA România şi face parte din programele de educaţie financiară amintite, împreună cu instituţiile financiar-bancare partenere, care au ca scop formarea abilităţilor de a administra eficient resurse financiare şi de a lua decizii responsabile. În ediţia precedentă, au fost peste 25.000 de participanţi.