Cluburile şi discotecile doljene, verificate de inspectorii pentru protecţia consumatorilor

0
95

Ventilaţie insuficientă, lipsa autorizaţiei de funcţionare, deficienţe în afişarea preţurilor şi a gramajelor în lista de meniu şi fumatul în spaţiile destinate nefumătorilor au fost câteva dintre abaterile constatate de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj, în urma controalelor privind respectarea legalităţii în cluburi, discoteci, baruri şi cafenele. Nu mai puţin de 30 de operatori economici au fost vizitaţi de organele de control ale CJPC Dolj fiind aplicate 25 de amenzi contravenţionale al căror cuantum a ajuns la 30.300 de lei

Săptămâna trecută, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj au desfăşurat o acţiune amplă de control şi verificare a respectării legalităţii în cluburi, discoteci, baruri şi cafene. Acţiunea vine urmare a evenimentului tragic de la clubul Colectiv din Bucureşti, în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity. Cei mai mulţi dintre operatorii controlaţi a fost din Craiova, dar nu au fost scutiţi nici cei din Calafat.

Sancţiunile au urcat la 3.000 de lei pentru unele cubluri

Dintre abaterile constatate, cele mai frecvente au fost cele privitoare la deficienţele în afişarea preţurilor şi gramajelor în lista de meniu. Este situaţia în care s-au găsit 11 agenţi economici. Acestora li s-au aplicat sancţiuni contravenţionale constând în amenzi ce au urcat până la 3.000 de lei. Pe locul imediat următor s-a situat lipsa afişării avertismentului privind fumatul în incinta localului. În acest caz au fost găsiţi 7 dintre operatorii economici controlaţi. Li s-a dispus remedierea deficienţei şi, totodată, aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale între 250-300 lei.

Ventilaţie insuficientă

Mai drastice au fost măsurile în cazurile în care au fost depistate deficienţe la afişarea preţurilor şi gramajelor în lista meniu şi în acele baruri unde se fuma în spaţiul destinat nefumătorilor. În toate aceste cazuri, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor, iar amenzile au urcat la 2.000 de lei. Cu oprire temporară de la introducerea în procesul de prepararea a hranei a unor alimente a fost sancţionat şi un agent economic din Craiova. La acesta au fost găsite pulpe de pui în congelator, folosite pentru prepararea produselor şi având eticheta cu elementele de identificare ilizibilă. Aici, amenda aplicată a fost de 3.000 de lei. Situaţie similară a fost depistată la un alt agent economic, de data aceasta fiind vorba de şuncă presată. Pentru 1 kg de şuncă presată folosită la prepararea sortimentelor din meniu, care avea etichetă cu elemente de identificare ilizibilă, comerciantul a primit amendă de 2.000 de lei. O abatere constatată de inspectori a fost şi ventilaţia insuficientă, în cazul a doi operatori economici din Craiova. În ambele situaţii, amenda a fost de 300 de lei.

În Calafat au fost controlate cinci cluburi. La trei dintre acestea s-a constatat că, avertismentul privind fumatul în incinta localului nu era afişat publicului. S-a dispus remedierea deficienţelor şi aplicarea amenzilor cuprinse între 250-300 lei.